• Načítám...
>

Pražští radní zadali územní studii Nových Butovic

  • 21. října 2019,
  • 8:22,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Nové Butovice se mají v budoucnu výrazně proměnit. Radní hlavního města schválil vypracování územní studie, která zpracovává budoucí podobu Slunečního náměstí, zároveň na ni má plynule navázat projekt soukromého investora, nejvyšší budova v Praze - Top Tower.

Reklama

Nové Butovice stojí před významnými změnami. Prostor Slunečního náměstí se má proměnit. Rozhodli o tom totiž pražští radní, kteří schválili vypracování územní studie prostoru.

"Má dojít ke koordinaci veřejného prostoru. Městské investice, základní umělecké školy a soukromého záměru, který na to navazuje tak, aby se dohodly ty hlavní parametry. Jsem rád, že se podařilo domluvit, že ta umělecká škola bude uprostřed Butovic. To je určitě příspěvek k funkčnosti celého toho prostoru," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Kromě výstavby nové ZUŠ má studie řešit také podobu promenády kolem Seydlerovy ulice a chybějící druhý vstup do stanice metra Hůrka v prostoru před radnicí. Tyto podmínky si totiž vyžádala MČ Praha 13.

"V tuto chvíli probíhá výběrové řízení na toho, kdo namaluje jak by Sluneční náměstí mělo vypadat. Poté bychom s tím chtěli seznámit veřejnost, která bude moci hovořit do toho zevrubného plánu," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

S výstavbou na otevřeném prostranství počítal už architekt Oberstein. Prostor obklopil panelovými domy, aby uprostřed mohly přibývat další stavby.

"On tu prostřední část nechal prázdnou. Ona se postupně dostavuje, je tam kostel, klinika, jsou tam další a další věci. A toto je součástí toho jeho konceptu, že tam uvnitř někdo nějaké současnější domy, které doplní to sídliště, postaví. Takže je to vlastně v souladu s tou koncepcí," řekl Petr Hlaváček.

V roce 2021 pak má v Butovicích začít výstavba největší budovy v ČR - Top Tower. Ta bude vysoká 135 metrů. Nabídne kancelářské a obytné prostory a naváže na pěší zónu vedoucí od stanice metra Nové Butovice ke stanici Hůrka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu