• Načítám...
>

V Praze se vyhlašovala Stavba roku

  • 22. října 2019,
  • 21:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Další ročník celorepublikové soutěže Stavba roku zná své vítěze. Ti byly vyhlášeni v rámci slavnostního galavečera v pražské Betlémské kapli. Soutěže se letos zúčastnilo celkem 59 staveb.

Reklama

V Praze proběhlo vyhlášení soutěže Stavba roku. Slavnostní galavečer 27. ročníku se uskutečnil v Betlémské kapli, kde byli vyhlášeni vítězové několika kategorií.

"Do té soutěže se vlastně hlásí všichni partneři, kteří se na stavbě podílejí. To znamená projektant, dodavatel, investor. Kterýkoliv z nich může podat přihlášku. A posuzuje se stavba jako konečné dílo, jak se podařila celému týmu," řekl Jan Fibiger, předseda správní rady Nadace ABF.

Jednou z vyhlašovaných kategorií byla i Cena primátora hl. m. Prahy. Tu získala budova s názvem Drn, která se nachází v Národní ulici.

"Tato stavba dělá podle mě přesně to, co v Praze potřebujeme. Nejen to, že má zelenou fasádu a střechu, ale také dělá nejen tu ekologii pomocí technologie, ale zároveň využívá části vedlejšího historického domu, který byl částečně odbourán, částečně rekonstruován. A vlastně znovu používá ty materiály," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Do soutěže bylo letos přihlášeno celkem 59 staveb z celého světa. 53 z nich se nachází na území Česka.

"V průběhu června porota po celé republice najela snad 2 600 kilometrů. A opravdu každou přihlášenou stavbu navštívila, prohlédla si ji, tam na ni čekal celý ten tvůrčí tým, mohli o tom diskutovat, protože cílem je opravdu poznat, jak ta stavba vznikala, co je na ní zajímavého, jak zapadla do toho okolí," řekl Jan Fibiger.

O vítězích rozhodovala nejen odborná porota. Hlasování v kategorii Cena veřejnosti se mohl zúčastnit prakticky kdokoliv.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu