• Načítám...
>

Divadlo D21 hraje pohádku Čarodějův učeň

  • 31. října 2019,
  • 15:11,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Čarodějův učeň je pohádka s hororovými prvky, které vyšla poprvé v roce 1971 a na svědomí jí má Otfried Preußler. Divadlo D21 jí teď zdramatizovalo a připravilo pro divadelní prkna. Zhruba v osmdesáti minutovém představení si na své přijdu jak malý tak i velcí diváci.

Reklama


Divadlo D21 z pražských Vinohrad přichází  s novou inscenací Čarodějův učeň.

"Nejdříve jsme se seznamovali s tím románem od Otfrieda Preußlera, protože jsme z něj vycházeli. A až potom když jsme měli všechno načteno jsme začali pracovat na té samotné dramatizaci, která je teda zhuštěná. Zanechali jsme tam tu příběhovou linku, nijak jsme jí neměnili, ale bylo velmi těžké najít přesně ty situace, které nám umožní přesně ten příběh odvyprávět, protože jinak by to bylo na čtyři hodiny," řekl režisér Peter Chmela.

Představení je prioritně udělané jako pohádka pro děti od 12 let, podle tvůrci ale získá i dospělého diváka. Příběh vypraví o cestě Krabata, který je na prahu dospělosti.

"Máme tam čtyři herce, kteří ztvárňují 12 postav. Divák tak uvidí převlékající se herce přímo na scéně,  práci s rekvizitou nebo s jedním předmětem na X způsobů, uslyší skvělou muziku a písně, " doplnil Peter Chmela.

"Já hraji kluka, který je opuštěný a získá možnost domova a jistoty a potom získává větší a větší moc. A ta moc ho začne pohlcovat. A jediný co by mu mohlo pomoci je láska, což se mi na tom líbí," řekl herec Samuel Neduha.

"Hraji Mistra, který za všechno může a potom hraji Juru, který Krabatovi pomůže. Když jsem četla tu knihu, přiznávám, že jsem ji četla poprvé před tím než jsme začali zkoušet, přišlo mi to úžasné a neuvěřitelné, fakt je to hororový příběh, " řekla herečka Stela Chmelová. 

Publikum bude moci do tohoto představení i zasáhnout.

"V této inscenaci divák rozhodne jak to skončí. Tak určitě přijďte a vy můžete rozhodnout jak to dopadne " doplnila Stela Chmelová.

Jestli tak chcete o osudu Krabata rozhodnout doražte do divadla. Přesný program naleznete na stránkách divadlod21.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu