• Načítám...
>

Službu Nenech to být využívá stále více škol

  • 6. listopadu 2019,
  • 23:02,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Strach a obavy ze zhoršení situace jsou nejčastější důvody, proč žáci šikanu na své škole nenahlásí. K tomuto účelu byl spuštěn projekt Nenech to být, který pomáhá odbourat tyto bariéry. Za dva a půl roku pomohl projekt velkému počtu dětí a díky tomu ho využívá stále více škol.

Reklama

Když byly před 2,5 lety spuštěny webové stránky, které umožňují anonymně nahlásit šikanu, nikdo nečekal, že se tento projekt setká s takovým pozitivním ohlasem. Dnes tuto platformu s názvem Nenech to být využívají už stovky základních a středních škol.

"My jsme tu aplikaci spouštěli s tím, že to je vyloženě aplikace proti šikaně. Ale po 2,5 letech, kdy jsme analyzovali anonymizovaná data, jsme zjistili, že žáci to využívají jako online stránku důvěry. Opravdu tam sdělují vše, co je trápí. Od sexuálního obtěžování po sebepoškozování. Takže je tam opravdu vše, co je nebo jejich spolužáky trápí," řekl David Špunar, spoluzakladatel projektu Nenech to být.

S touto službou má dobré zkušenosti i ZŠ Klánovice, která se také v minulosti potýkala se šikanou.

"Preventista sociálně patologických jevů, školní psycholog a já. Takže jsme 3 lidé, kteří dostaneme od toho automatického systému to oznámení. A jak s ním naložíme, to už je naše věc. To se mi na tom právě velice líbí, že my dostaneme oznámení a nikdo nám jinak nic nenařizuje. My si s tím prostě poradíme jak umíme. Pro školy, které si neumí se šikanou poradit, je to bezvadné, že jim někdo poradí," řekl Michal Černý, ředitel ZŠ Klánovice.

Na základě získaných informací se tvůrci projektu rozhodli službu rozšířit. Nově tak nabídne poradenství odborníka.

"My takto máme spoustu zpětné vazby jak od škol, tak od dětí i rodičů. Ta zpětná vazba je většinou pozitivní. Děkují nám, že jsme jim pomohli odhalit ten případ, případně pomohli s řešením, což teď děláme ještě více v rozšířené verzi. Tam máme právě odbornou poradkyni, která radí těm školám, mohou se na ni obrátit, jak postupovat s daným případem," řekl David Špunar.

Od spuštění této platformy bylo nahlášeno přes 4 tisíce oznámení. K tomuto účelu slouží i mobilní aplikace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu