• Načítám...
>

Gorily se mohou těšit na nový pavilon

  • 10. listopadu 2019,
  • 19:28,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Zoo Praha zahájila stavbu nového pavilonu goril. Přítomni byli vzácní hosté a pro návštěvníky byl připraven i zajímavý doprovodný program.

Reklama

Africké rytmy připomněly gorilám v pražské zoo jejich domovinu. Nedí divu. Vždyť samec Richard slavil 28. narozeniny. A dostal k nim báječný dárek. On i jeho rodina. Zahájení stavby nového pavilonu goril. A ke slavnosti za účasti významných hostů přidala pražská zoo i doprovodný program, v rámci kterého představila i svůj přínos k ochraně goril v Africe. Mimo jiné i podporou tamějších strážců.

"Jak vidíte, máme tady strážce pralesa. Samozřejmě není skutečný, chceme tím ale poukázat na to, že gorily tady v zoo Praha jsou velvyslanci divoké přírody a v podstatě je tady máme proto, abychom mohli pomáhat těm volně žijícím gorilám a také lidem, kteří je chrání. Což jsou právě ti strážci pralesa. Jinak dnes jsme slavnostně zahájili výstavbu nového pavilonu goril. Ten bude na druhé straně zoologické zahrady v místech, kam nedosáhnou povodně," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Náklady na stavbu pavilonu představují asi 250 milionů a samozřejmě pomůže i zřizovatel - hlavní město Praha.

"Zoologická zahrada je výkladní skříní hlavního města. Do zoo každoročně hlavní město posílá více než 100 milionů korun na provozní výdaje a potom jsou další stovky milionů investice do různých pavilonů, do různých expozic," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nový pavilon samozřejmě nebude mít gorilí rodinka k dispozici za týden či za měsíc. 

"Uvidíme jak dlouho ta stavba bude trvat. My tedy máme 700 dní zaručeno zhotovitelem, pochopitelně je tam pak ale řada dodělávek, výsadeb a podobně, takže rozhodně nebude ten pavilon za 2 roky, jak by se mohlo zdát podlé té 700 dnů dlouhé lhůty," řekl Miroslav Bobek.

Na stavbu nového pavilonu goril přispěli i dobrovolní dárci. A to dosud přesně částkou 35 957 653 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu