• Načítám...
>

V Kunratickém lese se opět běhalo

  • 10. listopadu 2019,
  • 17:04,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

V Kunratickém lese se opět běžela Velká kunratická. Tento každoroční přespolní běžecký závod se koná vždy druhou listopadovou neděli. Vznikl v roce 1934 jako klubový závod Vysokoškolského sportu Praha.

Reklama

V Kunratickém lese se každoročně v listopadu sejdou stovky lidí. Jdou si prostě zaběhat a nezřídka jde o dlouholetou rodinnou tradici.

anketa

Velká kunratická láká i hvězdy našeho sportu, i když třeba jen jako návštěvníky.

"Nemám natrénováno, moc nemohu chodit běhat, takže jsem se spíše nechala ze společenských důvodů vytáhnout, protože ta akce má tradici, historii, chodí sem spousta známých a kamarádů, takže to beru spíše jako strávenou neděli v partě lidí, které mám ráda," řekla Kateřina Neumannová, běžkyně na lyžích.

Některé z našich vrcholových sportovců tento závod přímo nasměroval k jejich pozdější kariéře.

"Odmalička člověk musí běhat do kopce, z kopce, přes potoky. Děda to běhal celý život. Vynechal jen za války a když měl tyfus. Strýc nevynechal nikdy. Takže já to mám naplánované," řekl Michal Novotný, snowboardista.

Jak moc oblíbená je již 85 let dlouhá tradice Velké kunratické můžeme vidět hlavně na startu veteránů. Legendou je zde bezesporu Josef Vonášek, který tento závod běžel už po devětapadesáté.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu