• Načítám...
>

ODS v Praze přijala Svatomartinskou výzvu

  • 12. listopadu 2019,
  • 21:50,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Občanská demokratická strana v Praze má nové a staronové vedení. Místo předsedy pražské ODS obhájil na regionálním sněmu v hlavním městě Tomáš Portlík. Strana také nominovala jako svého kandidáta na předsedu celé partaje dosavadního šéfa Petra Fialu a na první místopředsedkyni Alexandru Udženiju. Vedení pražské ODS na sněmu přijalo takzvanou Svatomartinskou výzvu.

Reklama

Svatomartinská výzva. To je výzva, ve které si vedení pražské ODS dalo za cíl dostat Prahu z trojnásobné krize, do které ji zatáhlo nekompetentní vedení hlavního města i státu. Na regionálním sněmu ODS to prohlásil Tomáš Portlík. Místostarosta Prahy 9, který obhájil místo předsedy pražské ODS. Portlík byl jediným kandidátem a nominovalo ho 12 z 15 oblastních sdružení.

"Můj cíl je dostat zpátky Prahu do fungování, rozjet dopravní stavby, zastavit ten šílený propad v rozpočtu běžných výdajů, které neustále rostou," řekl Tomáš Portlík, předseda pražské ODS.

Kritizoval současné vedení města, které tvoří koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu.

"Vloni v komunální kampani ve volbách všechny strany deklarovaly, jak půjdou do stavebního řízení, jak zrychlí ty procesy. Realita je ale taková, že se po roce ukazuje, že jsou bezmocné, nevědí jak ten problém řešit. A to je úkolem té Svatomartinské výzvy. Ukázat tu cestu, protože naším úkolem, jakožto opozice, není pouze všechno kritizovat," řekl Tomáš Portlík.

V Praze vyhrála ODS magistrátní volby a obhájila vedení většiny radnic. Celkově v hlavním městě posílila, jak zdůraznil Portlík. Delegáti také zvolili prvního místopředsedu. Tím se stal Jiří Zajac - místostarosta Prahy 14, který také svůj post obhájil. Místopředsedy byli na pražském sněmu dále zvoleni místostarosty Prahy 12 Vojtěch Kos, radní Prahy 4 Jaroslav Míth a místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek.

"Máme, jako ODS, nejkvalitnější tým a program," řekl Jakub Stárek, místopředseda pražské ODS.

Pražská ODS také nominovala jako svého kandidáta na předsedu strany dosavadního šéfa Petra Fialu.

"V každých volbách máme dosáhnout minimálně o 50 % lepší výsledek," řekl Petr Fiala, předseda ODS.

Na první místopředsedkyni pak sněm navrhl místostarostku Prahy 2 Alexandru Udženiju, která bude funkci rovněž obhajovat. 

"Uděláme vše pro to, abychom Prahu vyvedli z krize. Ať už je to krize v dopravě, krize bydlení, krize s územním plánem, krize dostupnosti sociální péče," řekla Alexandra Udženija, první místopředsedkyně ODS.

Celorepublikové vedení bude ODS volit v lednu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu