• Načítám...
>

Práce na Václavském náměstí začnou už na jaře

  • 12. listopadu 2019,
  • 22:58,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

První práce na opravách Václavského náměstí se rozběhnou už na jaře příštího roku. Město vybralo zhotovitele zakázky za zhruba 300 milionů korun. Úpravy prostoru provede společnost Hochtief CZ.

"Jsem rád, že Václavské náměstí bude konečně sloužit tomu svému původnímu účelu, tedy to bude opět náměstí bez bariér, které se začne opět otevírat lidem. Takže jsem rád, že tímto krokem naplňujeme další z našich důležitých slibů, který jsme dali voličům," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Na náměstí přibude laviček a zeleně. Celkově se také prostor více otevře lidem. V průběhu příštího roku by měla stavební firma stihnout většinu stavebních prací.

"Jsou tam nové chodníky, jsou tam 2 řady stromů uprostřed. V jedné části jsou vodní prvky. Koordinujeme případné propojení takových zatím na sucho položených tramvají, takže tam vznikne nový veřejný prostor s dostatkem stromů a kvalitního veřejného prostranství, odpočinkové prostory, vodní prvek," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Slepá tramvajová trať, která do prostoru povede z ulice Vodičkova a Jindřišská, bude sloužit jako prostor, který v rámci různých akcí využije DPP.

"Všem přišlo zajímavé mít i pro Dopravní podnik prostor pro prezentaci třeba těch tramvajových vozů, které teď rekonstruují, které jsou velmi zajímavé. A mohly by tam být vhodnou formou vystaveny. Je to prostor pro prezentaci těch vozidel," řekl Petr Hlaváček.

Proměnu spodní části Václavského náměstí by měli pracovníci dokončit na jaře roku 2021. Město chce ještě prověřit, jestli by se do prostoru dal zasadit takový druh stromů, který by neznečišťoval okolí lepkavým pylem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu