• Načítám...
>

Divadlo pohádek zve na Princeznu ze mlejna

  • 12. listopadu 2019,
  • 22:15,
  • PRAHA,
  • Žaneta Filípková

Pohádka, která baví nejednu generaci a písničky, které znají děti i dospělí. Tak můžeme ve stručnosti představit Princeznu ze mlejna. Málokdo už ví, že jí nově mohou lidé zažít i jako divadelní představení v nastudování Divadla pohádek.

Reklama

Oblíbená pohádka Princezna ze mlejna od Zdeňka Trošky je k vidění na prknech, která znamenají svět. A to v Divadle Bez Zábradlí, tedy přímo v centru hlavního města.

"Já jsem už trochu starší generace, takže jsem nezažil tu pohádku jako dítě, ale vím, že mezi dětmi je velmi oblíbená, takže jsme si ji zvolili," řekl Lukáš Sýkora, produkční Divadla pohádek.

Divadelní zpracování se příliš neliší od toho filmového. Nechybí v něm ani známé písničky hlavních hrdinů. Stejně tak, jako příběh Jindřicha, který jde hledat do světa princeznu a nakonec zakotví u mlynáře a jeho dcery Elišky, která se do něj zamiluje.

"Je to podle originálu. Písně nejsou původní, jsou doplněné, původní je jen jedna," řekla Romana Sittová, herečka.

"Ale jinak je to úplně podle filmové předlohy pohádky Zdeňka Trošky," řekl Daniel Koťan, herec.

Srdce malých i velkých diváků si získávají především roztomilé postavy čerta a vodníka, kteří se snaží o ruku Elišky s pověstným vtipem a humorem.

anketa

Rozhodnete-li si s dětmi užít příjemný čas s představením Princezna ze mlejna, seznam dalších repríz najdete na webových stránkách www.divadlopohadek.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu