• Načítám...
>

Bezpečnost během 17. listopadu zajistí i magistrát

  • 12. listopadu 2019,
  • 21:37,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha má před sebou náročný víkend. V rámci oslav třiceti let od sametové revoluce proběhne mnoho akcí, které počítají s velkou účastí návštěvníků. Kromě Policie České republiky tak budou na bezpečnost v ulicích dohlížet i pracovníci Operačního střediska na magistrátu.

Reklama

Pražané se musejí připravit na náročný víkend v souvislosti s chystanými akcemi, které proběhnou v rámci oslav 30 let od sametové revoluce. Praha zažije v ulicích velký nápor návštěvníků. Na bezpečnost bude dohlížet Policie ČR, krýt záda jí ale bude i pražský magistrát.

"Po celý víkend budeme mít posílené služby v našem Operačním středisku krizového štábu hl. m. Prahy, které se nachází v této budově. Nedávno jsme ji otevírali. Bude tedy sloužit k předávání těch informací mezi složkami IZS. Kromě toho bude 17. listopadu ještě fungovat v jeho prostorách koordinační centrum. To bude mít 2 týmy. Jeden bude v ulicích, to budou takové oči a uši toho týmu druhého, který bude zde na magistrátu," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Posílené týmy budou monitorovat pohyb lidí na veřejných prostranstvích, konkrétně hlavně tam, kde budou probíhat vzpomínkové akce. Právě z Operačního střediska pak budou moci sdělit důležité informace přímo do terénu např. městským strážníkům.

"Přístup do kamerového systému máme, nicméně i v tomto případě má hlavní slovo policie. To znamená, že pokud policie bude chtít kamerou sledovat jiný úhel, tak si s tou kamerou pootočí. A tady se ten přístup zablokuje. Je to naprosto jednoduché. Právě policie dbá a má dozor nad bezpečností, proto musí mít primární funkčnost ona," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Policie ČR bude ještě o bezpečnostních opatřeních informovat v průběhu tohoto týdne. Upřesní také zásadní dopravní omezení, která budou s oslavami spojená. O těch ještě budeme informovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu