• Načítám...
>

Mráz poškozuje vodoměry, varují zákazníky PVK

  • 13. listopadu 2019,
  • 14:00,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražské vodovody a kanalizace doporučují ochranu vodoměrů před nadcházející zimou. Zařízení, která se poškodí vinou nedostatečného zabezpečení před mrazem, si totiž uhradí zákazník sám. Náklady na výměnu šplhají do tisíců korun.

Reklama

Zima se pomalu hlásí o slovo a tak je načase se starat o ochranu vodoměrů. Právě před nástupem mrazivého počasí, které může tato zařízení poškodit teď Pražské vodovody a kanalizace varují své zákazníky.

"Zákazníkům doporučujeme ochránit své vodoměry před mrazem, důvod je ten, že pokud bude vodoměr poškozen vlivem mrazu, tak zákazník si hradí jeho výměnu sám. Pokud zjistí, že má vodoměr poškozen, obrátí se na nás na zákaznickou linku nebo přímo na člověka, který má toto u nás na starosti. My tam přijedeme, vodoměr vyměníme a samozřejmě budeme požadovat úhradu," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pokud má zákazník vodoměr umístěn ve venkovním prostoru, měl by podle Pražských vodovodů a kanalizací přijmout hned několik opatření, aby zařízení ochránil před mrazem.

"Pokud má klient vodoměr mimo objekt, tak nejlépe je ho zabezpečit nějakou polystyrénovou deskou nebo drceným polystyrénem nebo izolační vatou, avšak ne skelnou vatou. Pokud má vodoměr uvnitř a odjíždí třeba na nějakou delší dobu je ideální nechat topit. Pokud ani toto není možné, tak celou tu vodoměrnou soustavu vypustit, tak aby se ta voda v těch rozvodech nenacházela a nemohla zmrznout," vysvětli Tomáš Mrázek.

V případě, že dojde k poškození vodoměru, i když je zařízení dobře chráněno jsou Pražské vodovody a kanalizace připraveny o nákladech na výměnu se zákazníkem jednat. Mírnější průběh zimy si pravidelně vyžádá desítky výměn v metropoli. Během mrazivějších zim ale Pražské vodovody a kanalizace  zaznamenávají až stovky případů, kdy je potřeba poškozený vodoměr vyměnit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu