• Načítám...
>

Pražskému registru vozidel chybí pracovníci

  • 13. listopadu 2019,
  • 20:07,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražský registr vozidel se potýká s nedostatkem pracovníků, denně přitom zpracuje až dva tisíce žádostí o změnu údajů o vozidle. Hlavní problém je, ze odcházejí pracovníci starší věkové kategorie a mladí se nehlásí.

Reklama

Pražský registr vozidel se potýká s nedostatkem pracovníků. Denně přitom zpracuje až 2 tisíce žádostí o registraci nebo změnu údajů o vozidle. Personální problém se může na fungování registru projevit v případě, že by museli pracovníci najednou zpracovávat větší počet žádostí.

"Bohužel průběžně dochází k tomu, protože nám dochází služebně starší zaměstnanci do důchodu, což je ihned znát na prodloužených lhůtách zpracování, zejména třeba u hromadných náběrů více žadatelů. A samozřejmě veškeré hromadné žádosti, když přijde velká firma, která má velkou flotilu, tam je to hned znát na tom zpracovávání," řekl Milan Hubka, ředitel Odb. dopravněsprávních činností MHMP.

Vedení Prahy proto pozvalo novináře na prohlídku registru, aby se seznámili s místní agendou. Podle vedení města totiž může za nedostatek pracovníků nízké procento nezaměstnanosti. Ale také to, že zájemci o práci o této možnosti příliš nevědí.

"Na trhu práce je nyní nezaměstnanost okolo 1,9 %, takže i zde trpíme nedostatkem referentů. A i takto bych chtěl nějakým způsobem pomoci k popularizaci toho, že jsou tady volná pracovní místa," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Registr vozidel je schopen jednu žádost o registraci zpracovat do 15 minut. Dvě až čtyři zpracování jeden pracovní den a větší počet žádostí najednou pak zpracuje do jednoho týdne.

"Při každém vzniku první registrace vozidla se zakládá tzv. spis vozidla, který následně evidujeme do doby zániku vozidla. A vedou se zde všechna vozidla, která měla něco společného s hlavním městem. Máme v současné době 2,5 milionu spisů," řekl Milan Hubka.

V rámci Prahy je v registru evidováno více než 1,2 milionu provozovaných vozidel. Zhruba 30 tisíc je dočasně vyřazeno z provozu. Sedm tisíc registrací pak patří sportovním vozidlům a veteránům. Od ledna 2015 registr eviduje zhruba 3 tisíce registračních značek na přání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu