• Načítám...
>

Okolí hotelu Intercontinental projde revitalizací

  • 14. listopadu 2019,
  • 11:20,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více otevřeného prostoru pro Pražany, místo pro odpočinek i setkávání. Taková je nová vize budoucí podoby prostranství kolem hotelu Intercontinental. To by mělo vzniknout do několika let.

Reklama

Okolí hotelu Intercontinental projde změnou. Tu plánují noví čeští majitelé. Novou podobu navrhl vítěz architektonické soutěže Marek Tichý.

"Okolí Intercontinentalu, které je dnes převážně povahy veřejnosti nepřístupné, se změní na prostory, které budou veřejnosti přístupné. Ten podíl se změní v řádech tisíců metrů čtverečních, tedy vznikne tam více než 1500 metrů čtverečních nových veřejných ploch. Bavíme se tady o ucelených blocích. Mimo jiné to bude rozšíření a zobytnění plochy, které se dnes říká náměstí Miloše Formana. Pak to bude vytvoření zcela nové piazzetty při vltavské náplavce poblíž Dvořákova nábřeží," řekl Marek Tichý, architekt vítězného návrhu.

Proměnu veřejného prostranství vítá i MČ Praha 1 a pražský magistrát.

"Vítáme takovou možnost rozšíření toho veřejného prostranství u řeky a přístupu k řece. Myslím, že to je skvělý nápad a že to tomu území pomůže. Vždy tam vnímáme zoufalé turisty, kteří skáčou do té křižovatky. A určitě je k debatě ten relativně drobný objekt na náměstí. A o tom bude široká debata," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Prostor k připomínkám dostanou i Pražané, kteří v okolí hotelu bydlí.

"Pro nás je samozřejmě velmi citlivé téma zástavby piazzetty Miloše Formana. My určitě budeme iniciovat tzv. veřejné slyšení, kam pozveme místní občany, investora, projektanta a budeme si povídat o záměrech investora," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Rekonstrukcí projde v nadcházejících letech i samotný hotel. Po jejím dokončení by měl odpovídat vysokému standardu hotelů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu