• Načítám...
>

Na Petříně byly vysazeny ovocné stromy

  • 14. listopadu 2019,
  • 21:33,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V Seminářské zahradě na Petříně si mohli lidé během středečního odpoledne vysadit ovocný strom. Zároveň se mohli dozvědět informace o výsadbě a péči dřevin. Tuto událost uspořádalo vedení hlavního města v rámci akce Zastromuj Prahu.

Reklama

Hlavní město si dalo ta cíl vysadit do 8 let 1 milion stromů. V rámci kampaně Zastromuj Prahu vyzvalo i veřejnost.

"Dohromady už jsme letos vysázeli asi 200 tisíc stromů a chystáme se v tom pokračovat. Já myslím, že je vidět, že Pražané mají zájem o to, aby Praha byla zelenější, aby v Praze bylo více stromů a chtějí s námi spolupracovat na tom plánu," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Tentokrát si mohli Pražané vysadit ovocné stromy v Seminářské zahradě na Petříně. Od této aktivity je neodradilo ani deštivé počasí.

"Každý sad je samozřejmě potřeba obnovovat, takže právě nyní sázíme jabloně. Jsou to převážně takové ty staré odrůdy. Snažíme se ty historické sady v Praze, kterých máme celkem 59, udržovat, stále dosazovat tak, aby sloužily Pražanům. Pražané jsou zvyklí do těch sadů chodit, když stromy plodí, trhat si ovoce," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Kromě dobrého pocitu získali malí i velcí pomocníci cenné informace týkající se péče o dřeviny.

"Většinou jsou překvapení, že ty ovocné stromy se sázejí prostokořenné. Ale je to kvůli jímavosti a my sázíme staré odrůdy, které nejsou obecně tolik šlechtěné, takže jsou daleko odolnější třeba vůči chorobám. To je taková věc, která dnes už není tak známá," řekl Dan Frantík, vedoucí odd. péče o zeleň hl. m. Prahy.

Příští sázení stromů s veřejností naplánovalo hlavní město na čtvrtek 21. listopadu ve Stromovce. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách www.zastromujprahu.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu