• Načítám...
>

Turnaj Rugbymania je opět v Praze

  • 15. listopadu 2019,
  • 22:10,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Jeden z nejprestižnějších turnajů v rugby vozíčkářů byl zahájen. Fanouškům tohoto sportu se představí zahraniční týmy, které patří k naprosté špičce, ale také kvalitní pražský tým Prague Robots.

Reklama

V multifunkční hale Jedenáctka na Chodově byl zahájen jeden z největších a zároveň nejprestižnějších mezinárodních turnajů v rugby vozíčkářů - Rugbymania. Fanouškům se představí 16 nejlepších týmů světa.

"Vzhledem k tomu, že jsou mixované týmy z různých států, tak jsou tady zástupci asi z 15 států. Třeba je zajímavost, že je tady tým Kanady nebo tým Ruska jako národní týmy," řekl David Lukeš, organizátor turnaje.

Rugby vozíčkářů je rychlý a tvrdý sport, který má nejblíže k basketbalu či házené. Na své si tak přijdou fanoušci, kteří preferují dynamické a kontaktní sporty.

"My na celý útok máme 40 vteřin, z toho za 12 vteřin se musí hráč dostat ze svého brankoviště na útočnou polovinu. Ten míč může vozit nebo držet maximálně 10 vteřin. Po 10 vteřinách buď ztratí míč nebo musí přihrát, nebo zadriblovat o zem," řekl Jiří Pleško, hráč týmu Prague Robots.

O nejlepší umístění se před zraky Pražanů popere i český výběr vystupující pod názvem Prague Robots.

"My máme v Prague Robots celou reprezentaci, takže hráče z celé ČR. Nicméně určitě stojí za vypíchnutí Jiří Pleško z Prahy, který teď na mistrovství Evropy dostal ocenění jako nejužitečnější hráč turnaje a dlouhodobě podává skvělý výkon," řekl David Lukeš.

Turnaj Rugbymania, nad kterým převzalo záštitu hl. m. Praha, bude probíhat do soboty 16. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu