• Načítám...
>

Most přes Strakonickou se musí zbourat

  • 19. listopadu 2019,
  • 20:02,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Technická správa komunikací zahájila přípravné práce na demolici mostu přes Strakonickou ulici na Zbraslavi. Stavba je totiž ve špatném stavu a její oprava by byla ekonomicky nevýhodná. Pražští řidiči by se tak měli připravit na dopravní omezení.

Reklama

Od 11. listopadu probíhají přípravné práce před demolicí mostu přes Strakonickou ulici na Zbraslavi. Podle TSK je stavba ve velmi špatném stavu a tudíž je výhodnější postavit novou.

"Již tam probíhají práce na protlaku pod komunikací, kam budou přemístěny kabely, které jsou přímo na konstrukci. To znamená, že dojde k překládce inženýrských sítí, provedeme kompletní přestavbu, protože se již nevyplatí tento most repasovat a opravovat. Ale dojde k celkové výměně celé nosné konstrukce včetně pilířů," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Práce jsou rozděleny do 6 fází. Každá z nich bude vyžadovat jiné dopravní omezení. Zásadní změny pro řidiče nastanou od 30. listopadu.

"Samotná demolice by měla začít přípravnými pracemi 30. listopadu od 12:00, kdy bude omezena doprava na jeden a jeden jízdní pruh. Dále potom bude doprava úplně omezena od 18:00, kdy začne samotná demolice. Tam bude doprava převedena na objízdné trasy. V jednom směru to bude přes Zbraslav, ve druhém směru přes Lipence," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Doprava by měla být znovu obnovena od 1. prosince.

"Po 10:00 bude alespoň částečně obnovena doprava. A to v jednom a jednom jízdním pruhu. A do 16:00 by mělo dojít k absolutnímu doklizení komunikace a spuštění provozu na dva a dva jízdní pruhy tak, jak je tam ten režim běžně," řekla Barbora Lišková.

Stavba nového mostu by měla začít na jaře příštího roku s tím, že práce by měly trvat nejpozději do srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu