• Načítám...
>

Praha dá dotaci Policii ČR

  • 19. listopadu 2019,
  • 21:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město dá Policii České republiky více něž třicetimilionovou dotaci. Policisté za část dotace vybaví část svých aut externími defibrilátory. Druhá část dotace poputuje na pořízení velitelsko-štábního vozidla.

Reklama

Hlavní město dá finanční příspěvek ve výši 33,8 milionu korun Policii ČR.

"Jedná se o finanční příspěvek ve výši 3,8 milionu korun na pořízení automatizovaných externích defibrilátorů," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V současné době má krajské oddělení PČR v hlavním městě defibrilátorem vybaveno 32 vozidel. A díky dotaci vybaví tímto přístrojem policisté až dalších 100 svých vozů.

"Tím, že policie má samozřejmě hlídky v terénu a není jako záchranka, že by vyjížděla z jednotlivých základen, tak se nám často stane, že z terénu dojíždíme první na místo k nějaké zástavě srdce nebo nehodě a podobně, kde je potřeba právě použít defibrilátor, což nám umožní záchranu života," řekl Petr Matějíček, náměstek ředitele pro vnější službu KŘP hl. m. Prahy.

30 milionů pak dá pražský magistrát policii na pořízení velitelsko-štábního vozidla.

"Myslím, že se Praha dostává skutečně, co se týče bezpečnosti, mezi ty evropské metropole. Pořízení tohoto vozidla rozhodně přispěje k zajištění větší bezpečnosti v teritoriu hlavního města. A to zejména v případech, kdy je potřeba operativně řídit síly přímo na místě zásahu," řekl Petr Hlubuček.

"Když se stane velký požár nebo nějaká mimořádná událost, tak přijíždějí všechny složky IZS. Tedy hasiči, záchranka, městská policie, Policie ČR. Abychom mohli vytvořit nějaký štáb, který zajistí to fungování na místě, tak potřebujeme nějaké prostory, vybavení, kamerové systémy, propojení počítačů a podobně. Takže právě toto velitelsko-štábní vozidlo nám umožní zlepšit výkon a činnost těch štábů na místě," řekl Petr Matějíček.

Nové defibrilátory by měly být v autech policistů už během příštího roku. Velitelsko-štábní vozidlo bude dělané na míru, takže by se mělo dostat k policistům na začátku roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu