• Načítám...
>

Praha hostí mezinárodní konferenci Eurocities

  • 21. listopadu 2019,
  • 20:46,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha hostí mezinárodní konferenci Eurocities pod názvem Města na křižovatce. O transformaci obnovy měst a převážně městských center přijelo debatovat na 400 účastníků. Ti se mohli také seznámit s projekty Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Reklama

Praha hostí několikadenní mezinárodní konferenci Eurocities 2019. Letošní ročník nese název Města na křižovatce. Debatuje se např. o tom, jak navrátit život do historických center měst a také jak využít tzv. brownfieldy.

"Především je to jedna z dalších příležitostí nejen ukázat naše problémy, což je, jak dobře víte, bydlení, brownfieldy a podobně. Ale také se inspirovat od dalších měst, jak k těmto otázkám přistupují ona. Výměna informací je v dnešní době velice důležitá, abychom nebyli zakuklení jen ve svých problémech," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V rámci programu konference se mohli účastníci také seznámit s prací IPR hl. m. Prahy, kde si mohli prohlédnout plánované projekty, které v budoucnu změní tvář Prahy.

"Některé už se staví, to je např. případ Smíchova, v Bubnech se zpracovává studie a chystáme se ke změně územního plánu. A máme všechno zmapováno a spolupracujeme třeba i s MČ, které se chopily tohoto nelehkého úkolu, což je třeba Praha 10 v oblasti Slatin," řekl Petr Hlaváček.

Hledisko turismu představili zájemcům zástupci Prague City Tourism, kteří přiblížili snahu Prahy otevřít turistice i zajímavá místa v jiných částech Prahy a ulevit tak přeplněnému centru.

"Teď tady máme třeba úplně novou brožuru o Vinohradech a Vršovicích. Dále prezentujeme třeba Holešovice, chystáme se vydat v blízké budoucnosti brožuru o Karlíně. Máme pak ale v plánu samozřejmě zásah do dalších čtvrtí - Žižkov, Nové Město a podobně," řekl Martin Buřič, zástupce Prague City Tourism.

Organizace Eurocities prosazuje politiku EU v řízení a rozvoji měst a zaměřuje se také na společné mezinárodní projekty, výměnu zkušeností a informací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu