• Načítám...
>

Praha podpoří sousedské akce

  • 21. listopadu 2019,
  • 22:21,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Fyzické osoby nebo spolky si budou moci zažádat až o 50 000 Kč na uspořádání komunitních sousedských akcí. Magistrát tímto krokem chce od ledna do března podpořit setkávání sousedů. Celkem jsou na program pro první 3 měsíce vyčleněny 3 miliony korun.

Reklama

Pražský magistrát připravil pilotní projekt dotací na komunitní sousedské akce. Tímto krokem chtějí radní podpořit např. lokální oslavy posvícení, bazary knih a oblečení nebo mezigenerační akce.

"Já se dlouhodobě zabývám podporou sousedských aktivit, zlepšování sousedských vztahů. A říkali jsme si, že bychom rádi pomohli jakékoliv aktivitě lidí, kteří mají třeba nějaký nápad. Tak jim pomoci s realizací. A tak tento program se přímo nabízel," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

O dotaci na akce pořádané od ledna do března příštího roku je možné zažádat přes webové stránky pražského magistrátu. A to do 13. prosince.

"My jsme se snažili ty podmínky co nejméně omezovat. Takže kromě MČ může žádat v zásadě kdokoliv od fyzické osoby až po právnické osoby. Snažíme se, aby ty dotace byly přístupné pro co největší počet žadatelů. Neradi bychom, aby ti žadatelé žádali dotace na nákupy různých zařízení, jako jsou třeba pracovní nástroje nebo grily a podobně. Naopak chceme v podstatě umožnit žadatelům proplatit náklady s tím spojené, tedy třeba nájmy, propagační materiály, propagační kampaně a podobně," řekl František Cipro, ředitel Odb. kultury a cestovního ruchu MHMP.

Pokud se zkušební provoz tohoto projektu osvědčí, plánují pražští radní jeho pokračování.

"My už na začátku roku budeme vědět kolik bylo žadatelů, kolik se rozdalo peněz, jaké případně byly bariéry nebo nesnáze. A já věřím, že se osvědčí a vyhlásili bychom pokračování zase na projekty od dubna dál," řekla Hana Třeštíková.

Žádost mohou podat fyzické i právnické osoby a maximální výše dotace na jednu akci je 50 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu