• Načítám...
>

Pravnučka T. G. Masaryka zasadila strom v Praze

  • 22. listopadu 2019,
  • 10:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

V Botanické zahradě je opět o jeden strom navíc. A ne jen tak ledajaký. V rámci projektu Kořeny osobností ho sem zasadila pravnučka T. G. Masaryka - Charlotta Kotíková.

"In memoriam zde byl vysazen dub letní, který symbolizuje strom, který měl T. G. Masaryk velice rád. A rád pod ním i sedával, takže i z toho důvodu jsme tento strom vybrali. Jinak právě T. G. Masaryk se stal stou osobností v našem projektu Kořeny osobností, který funguje k propagaci rostlin z celého světa právě skrze významné osobnosti," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy. 

Botanická zahrada letos oslavila 50 let své existence. Uplynulo ale také 101 let od založení Československa a 30 let od sametové revoluce. V této kombinaci významných výročí se proto Botanická zahrada rozhodla přivítat v projektu Kořeny osobností rovnou 3 významné persóny. Kromě T. G. Masaryka se jimi staly také jeho děti Alice a Jan Masarykovi.

"Nepřipadám si, že bych mohla být tak důležitá, abych sázela strom za takové osobnosti. Ale bohužel tady jaksi není nikdo jiný, kdo by to mohl z té rodiny udělat, tak je mi to velkou ctí a je to krásná iniciativa. Doufejme, že strom skutečně poroste a bude se tady mít dobře. Je to důležité. Myslím, že právě v této době, kdy vlastně ta příroda dost trpí tím, že se počasí skutečně tak mění. A člověk to vidí i na konkrétních případech. Tak je to právě důležité, vysazovat stromy a vůbec se přírodě věnovat více a více," řekla Charlotta Kotíková, pravnučka T. G. Masaryka.

Mezi další významné osobnosti, za které byly v rámci projektu v Botanické zahradě v minulosti vysazeny stromy in memoriam, patří např. také Tomáš Baťa či Otto Wichterle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu