• Načítám...
>

V Praze je největší medúzárium v Evropě

  • 26. listopadu 2019,
  • 23:10,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Podívaná pro celou rodinu. To je největší medúzárium v Evropě, které se otevřelo v hlavním městě. Konkrétně ho lidé najdou na střeše pražského nákupního centra Arkády Pankrác.

Reklama

Deset tisíc medúz ve 38 akváriích. To je největší medúzárium v Evropě, které se otevřelo v hlavním městě. Návštěvníci ho najdou na střeše nákupního centra na Pankráci. 

anketa

"Pan investor, který toto medúzárium postavil, se inspiroval v zahraničí. Pár medúzárií bychom po světě našli, např. v Japonsku a jinde po světě. Ale vyloženě takováto expozice medúz v Evropě není," řekla Nikola Šventnerová, marketing Světa Medúz.

Návštěvníky čekají kulatá akvária různých velikostí. To největší z nich má objem 2 tisíce litrů a usiluje tak o zápis do Guinessovy knihy rekordů.

"Je v něm momentálně kolem 3 tisíc kusů medúz. A ty medúzy budeme stále doplňovat a zvyšovat jejich počet. Zároveň u nás návštěvníci uvidí největší akvárium ve tvaru koule na světě, se kterým se budeme ucházet o zápis do Guinessovy knihy rekordů," řekla Nikola Šventnerová.

Návštěvníci zde ale nemají zážitek pouze z medúz. Součástí expozice je totiž také bohatý doprovodný program.

"Který je videoprojekce, která znázorňuje vývoj medúzy jako takové. Dále zde máme pro maličké děti digitální akvárium, kde si děti namalují svoji medúzu, vybarví si ji a promítnou si ji do digitálního akvária na zeď, které je zároveň interaktivní, takže děti si mohou s tou svou medúzou hrát," řekla Nikola Šventnerová.

Pražskému medúzáriu může ve světě konkurovat pouze Kanada a Japonsko. Lidé si tuto výjimečnou podívanou budou moci vychutnat v Praze 4 až do konce tohoto roku vždy od pondělí do neděle mezi 9:00 až 21:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu