• Načítám...
>

Cyklostezka propojila Hloubětín a Satalice

  • 26. listopadu 2019,
  • 23:22,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha slavnostně otevřela část severovýchodní cyklomagistrály. Konkrétně úsek mezi hloubětínskou bažantnicí a Satalicemi. Nová trasa navíc poskytne pěším i cyklistům snadný přístup do parku Arborka.

Reklama

Nový, více než 2 kilometry dlouhý úsek cyklostezky, spojuje Hloubětín, Kbely a Satalice. Tato cyklostezka je součástí tzv. severovýchodní cyklomagistrály.

"Etapa 6.3 spojuje část Hloubětína, konkrétně bažantnici, s oblastí Satalic, odkud je potom možné vstoupit i do nově vybudovaného přírodního parku Arborka," řekl Petr Hukal, místostarosta MČ Praha 14.

"Severovýchodní cyklomagistrála je stezka, která je na samostatném tělese, vede v blízkosti drážních těles nebo po bývalých drážních tělesech, kde se nesmí stavět. A proto využíváme ten prostor na to, abychom tam vybudovali snadné propojení pro dojíždění až do centra města," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Severovýchodní cyklomagistrála se buduje i díky memorandu, které podepsali Praha 9, 14, 18, 19, 20, Čakovice, Satalice, Vinoř a Dolní Počernice.

"Před 2 lety se uskupily všechny MČ z tohoto severovýchodního segmentu a společně si řekly, že by chtěly vybudovat snadnou síť. A my jsme jim na to dali v letošním roce asi 30 milionů dotaci, aby mohly zahájit projektovou přípravu," řekl Adam Scheinherr.

Další části cyklomagistrály by měly brzy přibýt.

"Navazující etapa 6.2 by měla propojit tuto stezku s Prahou 9 prostřednictvím nové lávky přes Kbelskou ulici. To si myslím, že je klíčové," řekl Petr Hukal.

Vybudování kompletní severovýchodní cyklomagistrály je ale otázkou dalších možná i 10 let.

"Ty etapy nevedou stejným směrem. Ony to území různě protínají a propojují. Řádově se jedná o desítky kilometrů. Cílem je propojit Prahu 9, Prahu 14 a dále s Prahou 20, odkud je už v tuto chvíli možnost nějakou formou napojit na stezku s názvem EuroVelo 4, která umožňuje propojení cyklistů z Prahy k Labi," řekl Petr Hukal.

Náklady na nově vybudovaný úsek z Hloubětína do Satalic byly zhruba 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu