• Načítám...
>

SPŠE Františka Křižíka má nejmodernější učebny

  • 28. listopadu 2019,
  • 10:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V samotném centru Prahy se nachází Střední průmyslová škola Františka Křižíka. Ta disponuje mnoha moderními laboratořemi pro praktickou výchovu. Studenti tu mimo jiné mají k dispozici také multimediální učebnu anglického jazyka.

Reklama

"Nacházíme se v ulici Na Příkopě v Praze 1 a budova, která je za mnou, slouží k výuce Vyšší odborné a střední průmyslové školy elektrotechnické Františka Křižíka. Vzdělávací instituce zde byla již od konce 18. století a pokud chcete vidět, jak vypadá moderní škola 21. století v podobě elektrotechnické průmyslovky, přijměte mé pozvání," řekl Miloš Kodad, ředitel školy.

Škola se skládá ze 2 částí - VOŠ a SPŠE.

"Máme tady 2 obory. A to obor elektrotechnika a obor informační technologie. Pokud si žáci 9. tříd zvolí obor informační technologie, tak celé 4 roky je program studia dán. Pokud si zvolí obor elektrotechnika, volí si specializaci až ve 3. ročníku," řekl Miloš Kodad.

Studenti tak mají na výběr energetiku, zabezpečovací techniku, automatizaci nebo robotiku. Ta patří mezi oblíbené předměty.

"Využíváme Lego Mindstorms, ve kterém studenti napříč všemi ročníky jsou rozděleni do skupiny po 4 nebo po 3 studentech a každá ta skupina dostane jednu tu krabici tohoto programovatelného lega. A oni na základě zkušeností s programováním, které mají i z předchozích ročníků, potom sestavují celý ten model úplně od základů po jednotlivých částech, takže aplikují znalosti ze strojnictví, z mechaniky, potom naprogramují celý ten autonomní systém," řekl Michal Dudek, učitel programování.

anketa

Škola je vybavena moderními dílnami a laboratořemi. Nechybí ani audiovizuální učebna angličtiny.

"Tato výuka zde využívá kanadský program Smart class, který používá interaktivní učebnici Maturita Solutions. Ta výuka probíhá v podstatě tím způsobem, že žáci mají každý svůj počítač, mikrofon, videokameru. Zaměřujeme se na všechny klíčové věci, tedy mluvení, čtení, poslech," řekla Renata Rottová, učitelka AJ.

anketa

"To byla tedy krátká exkurze na naší VOŠ a SPŠE Františka Křižíka. Pokud chcete vidět více, přijďte se podívat na náš den otevřených dveří," řekl Miloš Kodad.

Bližší informace a termíny dnů otevřených dveří najdete na internetových stránkách školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu