• Načítám...
>

Lidé si mohli zasadit strom v sadu Třešňovka

  • 28. listopadu 2019,
  • 18:05,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Zastromuj Prahu. To je projekt hlavního města, v rámci kterého lidé v metropoli sází nové stromy. Jedna z akcí se uskutečnila i v sadu Třešňovka na Jarově a naše kamera byla u toho.

Reklama

187 tisíc. Tolik nových stromů bylo v metropoli zasazeno v rámci projektu Zastromuj Prahu, který organizuje hlavní město. A sázelo se také na pražském Jarově.

"Nacházíme se v sadu Třešňovka. I proto se tady dnes sází pouze třešně, ovšem v několika odrůdách. Takže každý, kdo sem přijde, si může vysadit svou třešeň, kterou mu my nabídneme v několika stádiích, ať už českých, německých nebo dalších odrůdách. Všechno jsou to vysokokmeny, tedy třešně, které jsou vysoké cca 2 metry. A doposud tady prošlo a nějaké stromy zasadilo asi 20 lidí," řekl Jiří Rom, specialista péče o chráněná území MHMP.

A mezi nimi také pražský primátor Zdeněk Hřib.

"My jsme už před volbami dali závazek, že vysázíme 1 milion stromů v následujících 8 letech. Letos končí první ročník toho projektu Zastromuj Prahu, který je součástí těchto aktivit. Jedná se o akce se sázením pro veřejnost, kde nám může veřejnost pomoci s tím zastromovat Prahu. A je to poslední sázecí akce tohoto roku. Máme na to velice pozitivní vazbu od veřejnosti," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Sázení stromů bude pokračovat zase příští rok. A nejen to. Vedení města chystá také novinku ve spolupráci s organizací Plant for the planet.

"Budeme pro děti v Praze pořádat akademii Plant for the planet, což jsou jednodenní akce, na kterých se mohou dozvědět něco o klimatické krizi. Dozvědí se, jak se mohou jako děti zapojit a rovnou změnit tu situaci, ve které jejich budoucnost je," řekl Šimon Michalčík, zakladatel Plant for the planet ČR.

Kromě toho, že se pražské děti na těchto akcích dozvědí něco o klimatu a ochraně přírody, si také vždy budou moci zasadit strom. Pomáhat jim budou kromě odborníků také členové organizace Plant for the planet, která ve světě šíří povědomí o tom, proč je sázení stromů důležité.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu