• Načítám...
>

Terasa na Budějovické se opraví

  • 28. listopadu 2019,
  • 18:19,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Opravy zchátralé terasy u stanice metra Budějovická by mohly začít už na začátku příštího roku. Vedení hlavního města schválilo dohodu ohledně majetkové podoby všech zúčastněných stran. Zahájení rekonstrukce tak už nic nebrání.

Reklama

Terasy u stanice metra Budějovická, které jsou v posledních letech v havarijním stavu, se konečně dočkají rekonstrukce. Vedení hlavního se totiž dohodlo se všemi vlastníky pozemků a zainteresovanými stranami.

"Terasa Budějovická je složitý komplikovaný problém v Praze. Je to taková ostuda Prahy. Proč se to v minulosti neopravilo je z toho důvodu, že je tam 5 vlastníků, kteří si činí nároky na to vlastnictví té terasy. A z toho důvodu nedošlo ke koordinaci té opravy. Nám se podařilo dnes schválit dohodu, která určuje kompletní vlastnické vztahy, vzájemná práva a povinnosti všech subjektů," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Tento výrazný posun v komplikované situaci ocenila i radnice Prahy 4, která po opravě dlouhá léta volala. 

"My jsme velmi rádi, že město se posunulo v řešení Budějovické, protože to je dlouholetý problém, který Prahu 4 velice trápí. Je to problém primárně majetkový, který už dlouhá léta brání řešení neutěšeného prostoru Budějovické a jsme rádi, že se snad konečně posune majetkové řešení, takže bude možné opravit ty zchátralé havarijní terasy. A také věřím, že se podaří najít budoucí vývoj dané lokality ve shodě všech vlastníků, kteří zde jsou," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Pražský magistrát plánuje požádat o stavební povolení nejpozději do 30. listopadu. Na základě jeho vydání mohou začít samotné práce.

"Budou to řády desítek milionů na tu opravu. Je to z toho důvodu, že tam je porušená statika. Předpoklad je, že se začne na jaře příštího roku," řekl Jan Chabr.

Během rekonstrukce nedojde k uzavření stanice metra. Opravy by měly být dokončeny během léta příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu