• Načítám...
>

Opravy terasy na Budějovické začnou ještě letos

  • 28. listopadu 2019,
  • 18:28,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Vedení Prahy podepsalo přímo na terase Budějovická dohodu o rekonstrukci tohoto prostoru. Radní radního města Jan Chabr se na místě sešel s ostatními vlastníky, aby společně potvrdili, že opravy začnou ještě letos.

"Podepisujeme celou dohodu se všemi subjekty a konečně můžeme začít s opravami. Vzhledem k tomu, že už máme konec listopadu, začátek prosince, většina těch oprav se udělá až příští rok. Ale bohužel bylo velice důležité si definovat ta vzájemná práva a povinnosti, definovat si do budoucna, kdo se o jakou část terasy bude starat, komu jaká část terasy bude patřit," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Terasa má narušenou statiku. Město proto nechalo prostor zajistit, aby přečkal zimní měsíce. V tuto chvíli vedení města ujišťuje, že je pohyb na ploše zcela bezpečný. Novou dohodu mezi vlastníky vítá i vedení Prahy 4.

"My jsme velmi rádi, že město se posunulo v řešení Budějovické, protože to je dlouholetý problém, který Prahu 4 hodně trápí. Je to problém primárně majetkový, který už dlouhá léta brání v řešení neutěšeného prostoru Budějovické. Jsme rádi, že se snad konečně posune majetkové řešení, takže bude možné opravit ty zchátralé havarijní terasy," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.
anketa

Prostor terasy je uzavřený už od ledna loňského roku. Město dohodu uzavřelo např. s Dopravním podnikem, Obchodním centrem DBK nebo Českou spořitelnou. Během oprav nedojde k dalšímu omezení průchodu prostorem ani k omezení provozu metra. Práce by měly být hotové do léta příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu