• Načítám...
>

Gorily v pražské zoo baví bublifuk

  • 28. listopadu 2019,
  • 22:28,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská zoo připravila pro své gorily nový enrichment. Jedná se o první z přibližně dvaceti, který není založený na bázi krmení. Jak se zvířata baví se můžete podívat v následující reportáži.

Reklama

Gorily mají v pražské zoo novou zábavu. O tu se stará bublifuk, který do gorilího výběhu vypouští stovky bublin. Ty jsou vyráběné z ekologického materiálu a zvířatům tak nijak neškodí.

"Gorily jsou chytrá zvířata, takže ten enrichment potřebují stále nový a nový. A bubliny byly jedny z mála enrichmentů, který není založený na krmení. Takže nás zajímalo, jestli je bude zajímat enrichment, ze kterého nekouká něco k jídlu," řekl Martin Vojáček, vrchní chovatel primátů Zoo Praha.

Tzv. enrichment je prvek, který obohacuje život zvířat a přispívá k jejich pohodě. Většinou je založen na bázi krmení.

"Používáme třeba barely na vodu, do kterých jim ukrýváme krmení, navrtaná polínka, různé hlavolamy, do kterých se schovává krmení, hasičské hadice. Má to veliký úspěch. Většinou se k tomu dostanou ta dominantní zvířata. Richard, ten vždy něco ukořistí, Shinda také. Snažíme se dělat to v takové míře, aby těch hraček bylo více, než je těch goril, aby se k tomu dostala všechna zvířata," řekl Martin Vojáček.

Zoo tento způsob krmení používá u mnoha zvířat. Chovatelé se tak snaží zabavit např. i lvy nebo slony.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu