• Načítám...
>

Podnikání žen v ČR přiblížila konference

  • 29. listopadu 2019,
  • 22:37,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Podmínky podnikání žen v České republice. O tom byla tisková konference Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek, která se uskutečnila v Praze. Konference se dotkla i zaměstnávání žen, které komplikuje nedostatek částečných úvazků. Asociace také představila svou činnost a projekty, na kterých spolupracuje.

Reklama

Postavení a podmínky žen v českém byznysu přiblížila tisková konference, kterou v Praze uspořádala Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek. Podle asociace ženy celosvětově rozhodují o 85 % všech výdajů domácností a firem. Přesto se k nim dostává jen 10 % vydělaných peněz. Situaci v byznysu pak mají o to těžší např. matky samoživitelky.

"Stoupá také samozřejmě počet samoživitelek, protože stoupá rozvodovost. Nebo jsou prostě dámy samoživitelkami, protože se tak rozhodnou. Samozřejmě je potom náročné skloubit ten samotný čas s výchovou a s byznysem, takže se snažíme otevřít takovou tu otázku toho, jak je podpořit, jak jim zabezpečit lepší pracovní místo, lepší časový prostor, že by mohly pracovat z domu," řekla Romana Kurucová, viceprezidentka ČMAPM.

V Česku je z celkového počtu podnikatelů necelá třetina žen. Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek tyto ženy sdružuje napříč různými odvětvími, ve kterých ženy podnikají, začínají podnikat nebo naopak chtějí skončit. A podporuje je v osobním i profesním životě.

"Je to samozřejmě o tom, že si vyměňujete zkušenosti. Dámy mezi sebou samozřejmě podnikají, rozvíjejí své obchodní vztahy, takže je to velká networkingová platforma pro dámy podnikatelky. A tím, že jsme zapojeny do celosvětové asociace žen podnikatelek, která skýtá asi 5 milionů žen po celém světě, tak si myslím, že máme velký mezinárodní přesah, který dává další rozměr a další možnosti všem dámám tady v ČR," řekla Kateřina Haring, prezidentka ČMAPM.

Asociace také organizuje několik zahraničních misí ročně. České podnikatelky tak mají možnost navázat obchodní vztahy za hranicemi země. Poslední mise mířily do Arménie, Gruzie, Ghany nebo do Německa. V rámci spolupráce se pak podívaly tamější podnikatelky zase do Čech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu