• Načítám...
>

Staroměstské náměstí rozzářil vánoční strom

  • 2. prosince 2019,
  • 8:40,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na Staroměstském náměstí už svítí vánoční strom. Ten se rozzářil za doprovodu za doprovodu známé melodie Krkonošských pohádek, kterou složil Vadim Petrov.

Reklama

Ani tento rok si nenechaly ujít rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí tisíce lidí. Většina z nich na místě netrpělivě čekala už s hodinovým předstihem a nedočkavě vyčkávala na slavnostní odpočet, kterého se zúčastnilo i vedení hlavního města.

"Přejeme vám klidné prožití Vánočních svátků a v případě, že vám třeba v životě přálo štěstí a chcete se o to podělit s ostatními, tak myslím, že Vánoce jsou nejlepší čas, kdy můžeme pomáhat ostatním," vzkázal přihlížejícím Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Přesně v 16:30 se rozzářil vánoční smrk vyzdobený zejména anděly za doprovodu známé melodie Krkonošských pohádek, kterou složil Vadim Petrov.

"Bude se nicméně rozsvěcet každý den, každou hodinu vždy v půl od 6:30 až do 21:30. Takže každý může dorazit kdykoliv bude chtít. Program je nabitý až do večera už od 11:00, takže každý si tady přijde na své," řekla Hana Tietze, tisková mluvčí Taiko, a.s.

Tuto sváteční událost si nenechala ujít ani paní Soňa Jarolímková z Benešova u Prahy, která věnovala tento vzrostlý smrk.

"Na rozsvěcení stromku jsem poprvé, ale jinak Staroměstské náměstí je naše lokalita, protože nedaleko jsem studovala v Celetné ulici, takže to je lokalita, která je mi velice blízká. Takže jsem ráda, že stromek skončil právě tady," řekla Soňa Jarolímková.

Město muselo kvůli velkému počtu návštěvníků, kteří denně navštíví vánoční trhy, přijmout zvýšená bezpečnostní opatření.

"Velké množství návštěvníků, ale i Pražanů, míří na to první rozsvícení. Proto jsou po celou dobu toho rozsvěcování dnes velmi posílená bezpečnostní opatření. Zjednodušeně to znamená, že v ulicích bude více strážníků a policistů. A ti se budou vyskytovat právě na těchto místech, kde je velká koncentrace osob," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Hlavní město zároveň spustilo na svém webovém portálu novou sekci Vánoce v Praze. Obyvatelé a návštěvníci metropole zde po celý adventní čas najdou veškeré informace o vánočních akcích, které pořádají MČ a instituce, jako je např. pražská zoo či městská knihovna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu