• Načítám...
>

Jedle s budoucností jsou opět v prodeji

  • 2. prosince 2019,
  • 21:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Po úspěchu předchozích dvou ročníků i letos připravilo vedení Lesů hlavního města Prahy akci Jedlička s budoucností. Zájemci si tak v Praze mohou zakoupit speciální vánoční jedličku v květináči a na jaře ji zasadit v lese nebo třeba na vlastní zahrádce.

Reklama

I letos si mohou Pražané v předvánočním čase zakoupit vánoční stromek v květináči. Ten sice nemá ideální parametry, ale po svátcích může místo k popelnicím zamířit do lesa.

"Člověk si může sazeničku koupit. Podotýkám, že je to lesní sazenice. Není to žádný krásný vánoční stromek. Je to dvouletá sazenice jedle bělokoré. A pak se může vrátit do lesa. Má velkou šanci na ujmutí," řekla Lenka Zimelová, vedoucí prodejny Zahradnictví Ďáblice.

Jedle bělokorá v minulosti patřila k našim nejrozšířenějším jehličnanům. Během minulého století však byla z českých lesů téměř vymýcena. Pražští lesníci se pokouší tuto dřevinu znovu rozšířit. Pomoci může i veřejnost. A to tím, že vánoční jedličku vrátí do lesa. Např. 4. dubna, kdy je naplánováno společné sázení v Kunratickém lese.

anketa

V případě, že se rozhodnete jedličku zakoupit, neměli byste zapomenout na její správnou aklimatizaci a následnou péči. 

"Jedličku si zde zakoupí, nechají ji venku, 5 dní před Vánoci ji dají do chladné místnosti a tak den před Vánoci si ji dají dovnitř, nazdobí si ji. Tři až pět dní si ji nechají doma, pak ji zase dají zpět do chladné místnosti a potom ven," řekla Lenka Zimelová.

Vánoční jedli si zájemci mohou pořídit za rovných 100 korun. Vzhledem k velkému zájmu jsou stromky v současné době k dispozici už jen v Zahradnictví Ďáblice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu