• Načítám...
>

Praha ocenila nejlepší mladé atlety

  • 3. prosince 2019,
  • 22:08,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Vedení hlavního města ocenilo mladé pražské atlety. V Brožíkově sále Staroměstské radnice si ti nejlepší převzali z rukou radního Šimrala a vedení atletického svazu ocenění za uplynulou sezónu. Při té příležitosti Český atletický svaz podotkl, že by se ale měly podmínky pro trénování mladých talentů v Praze zlepšit.

Reklama

Vedení Prahy ocenilo mladé atlety. V Brožíkově sále si z rukou radního Víta Šimrala převzali ocenění ti nejúspěšnější mladí sportovci. Při té příležitosti jsme se zeptali, co je motivuje a čeho chtějí dosáhnout.

anketa

Podle vedení Českého atletického svazu ale podmínky pro trénování mladých atletů nejsou zrovna uspokojivé. V Praze se v současnosti trénuje v 8 atletických halách, což je podle svazu málo.

"Naše oddíly musí odmítat zájemce o atletiku z toho důvodu, že ta infrastruktura, především pro zimní sezónu, je v Praze totálně nedostatečná. Takže pevně věřím, že se to zlepší. Snažíme se jednat s magistrátem hlavního města i s různými MČ o tom, abychom se dočkali nějaké další atletické haly," řekl Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

"My doufáme, že i do budoucna budeme do sportovní infrastruktury, kterou atleti používají, více investovat. Momentálně je ve hře rekonstrukce malého stadionu na Strahově, kde by právě pro atlety mohla být další sportoviště. Do budoucna pochopitelně chceme vybudovat i novou krytou halu," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Město financuje atletiku, stejně jako jiné sporty, v rámci grantových programů. Do budoucna by Praha chtěla zavést také hlavní cenu Sportovci hlavního města, v rámci které chce oceňovat mladé talenty napříč sportovními odvětvími.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu