• Načítám...
>

Tramvajová trať do Libuše je blíž k realizaci

  • 5. prosince 2019,
  • 23:17,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Tramvajová trať spojující Modřany z Libuší se zase o něco více přiblížila své realizaci. Město získalo pozemky od Fakultní nemocnice Motol a tak už mu chybí vykoupit pouze poslední pozemek. Praha také počítá s tím, že stavební povolení na trať by mělo být vydáno na jaře příštího roku.

Reklama

Zastávka Levského v pražských Modřanech. Už brzy by nemusela být konečnou. Město totiž plánuje prodloužit tramvajovou trať od další 2 kilometry až do pražské Libuše. Hlavní město se totiž dohodlo s Fakultní nemocnicí Motol na směně pozemků. Právě nemocnice na území plánované trati vlastní pozemky. Ty jí odkázal jeden z pacientů. 

"Díky scelení tohoto vlastnictví se může dále už plánovat tato výstavba," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Tramvajová trať by měla vést podél ulice Generála Šišky, dále ulicí Novodvorskou až do koncové zastávky Libuš, kde by v budoucnu měla být i stejnojmenná stanice metra D.

"Ta tramvajová trať je ve stádiu, že má územní rozhodnutí a pracujeme na dokumentaci pro stavební povolení. To má být podáno někdy na jaře nebo začátkem příštího roku. Toto znamená, že už tam máme jen jediný pozemek, který se snažíme nějakým způsobem vypořádat, který je trochu problematický. A tím jsme tedy nakročili zase k úspěšnému posunu realizace té tramvajové trati," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Na 1 900 metrů dlouhé trati by měly vzniknout 4 zastávky - Modřanský vodojem, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš. Náklady na vybudování trati DP odhaduje zhruba na 500 milionů korun a hotovo by mělo být v roce 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu