• Načítám...
>

Projekty IPRu změní prostor kolem Vltavy

  • 10. prosince 2019,
  • 21:12,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Práci náměstka primátora Prahy Petra Hlaváčka a také IPR hl. m. Prahy přiblížila tisková konference, která se konala v Café Louvre. Vedení Prahy na ní představilo projekty, které zásadně změní podobu prostoru kolem řeky Vltavy. Na všechny už má IPR hotové koncepční studie.

"Příklad je ta Štvanice. To je obrovský potenciál rekreační pro Prahu 8, Prahu 1 i Prahu 7. Bylo by skvělé, aby to bylo co nejdříve. Děláme vše pro to, abychom zahájili projekční práce. Bubny, to je významný zdroj pro metry čtvereční na byty, práci. Je to místo, které je dopravně velmi dobře obsloužené MHD, takže to má velký potenciál na to tzv. město krátkých vzdáleností. Máme tam vytipované to místo pro filharmonii, na kterou budeme chystat mezinárodní soutěž," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V budoucnu změní podobu i prostor Trojské kotliny a Císařského ostrova, kde by měl vzniknout velký příměstský park. Rohan City pak nabídne hlavně bydlení a kanceláře. Poblíž pak vznikne nový most. Podobu změní i prostranství na Vítězné ulici. A to od Národního divadla až po Újezd. Budoucnost čeká také Negrelliho viadukt. Pod oblouky mostu vznikne podobný koncept, jako jsou nově zpřístupněné kobky na nábřeží Vltavy. Chystá se také proměna prostranství na Klárově.

"My jsme si to vybrali jako takovou osu, abychom ukázali kontext. Je to přehled akcí projektů, které se kolem Vltavy v Praze dějí, na kterých už pracujeme a budeme pracovat i v příštím roce. Takže šlo spíše o to ukázat souvislosti a návaznost těch jednotlivých projektů," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy.

Vedení města tak chtělo prezentovat připravované projekty, aby se s nimi seznámila veřejnost včas. Doufá, že tím předejde podobným protestům na poslední chvíli, ke kterým došlo např. v případě plánované výstavby technického zázemí na Petříně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu