• Načítám...
>

Příběhy našich sousedů zaujaly středoškoláky

  • 11. prosince 2019,
  • 18:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Střední školy a gymnázia v Praze se zapojily do projektu Příběhy našich sousedů organizace Post Bellum. V rámci tohoto projektu prezentovali žáci své audio nebo videoreportáže. V těch veřejnosti přiblížili život pamětníků.

Reklama

Vyzpovídat pamětníka, natočit jeho celoživotní vzpomínky a nakonec vytvořit reportáž nebo dokument. To měli za úkol v rámci projektu Příběhy našich sousedů studenti z pražských středních škol a gymnázií.

"Žáci šli za pamětníky, kteří vzpomínali na historické události 20. století, nahráli je buď na diktafon nebo na kameru a zpracovávali z toho vlastní audio reportáže a video reportáže. Na konci se to zakončuje závěrečnou prezentací. Všechny ty výstupy jsou hodnocené. Tento projekt je nesoutěžní, každopádně každý tým dostane zpětnou vazbu, aby se do budoucna mohl poučit ze svých chyb i úspěchů," řekla Alžběta Poláková, koordinátorka projektu.

Tohoto projektu se obvykle účastní žáci základních škol. Toto kolo bylo po několika letech prvním, které bylo určeno pro středoškoláky.

"Říkali jsme si, že za prvé ta prvotní motivace by neměla být jenom ta cena. Také jsme si říkali, že to slovní hodnocení je potom takové komplexnější, že všichni dostanou tu zpětnou vazbu přímo na pódiu," řekla Alžběta Poláková.

I mezi staršími dětmi se Příběhy našich sousedů setkaly s velkým úspěchem.

anketa

Do tohoto kola se zapojila celkem 4 gymnázia a 1 střední škola. Do budoucna by organizace Post Bellum, která projekt pořádá, ráda zapojila i další střední školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu