• Načítám...
>

Zoo Praha představila plány na rok 2020

  • 13. prosince 2019,
  • 20:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská zoo představila program na rok 2020. Kromě klasických komentovaných krmení se mohou návštěvníci těšit také na další akce, při kterých se blíže seznámí se zvířaty. Plánováno je i otevření nové expozice.

Reklama

I na příští rok připravuje pražská zoo pro své návštěvníky spoustu zajímavých akcí. Např. u příležitosti slavnostního zahájení 89. hlavní sezóny, které je plánováno na 28. března, bude otevřena nová expozice.

"Darwinův kráter, Tasmánie, Austrálie, kde takovým top druhem bude tasmánský čert, ďábel medvědovitý. Čtyři jedinci, tedy tři samice a jeden samec, už jsou tady. Jsou zatím v karanténě, je to ale opravdu ohromný úspěch, že jsme je získali. Jsme druhá zoo v Evropě, která dostala tento druh přímo z Tasmánie, kde jedině už žije," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

"Stavíme nový pavilon goril v těch vyšších polohách, aby se nám při povodni nezaplavoval. Ten se bude stavět přibližně 2 roky. Budou tam v tom pavilonu umístěni i luskouni, kteří by nám měli následně dojet z Tchaj-wanu," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Na příští rok se v zoo připravuje i 12 zvířecích dnů, které budou věnovány vybraným druhům.

"Které chceme využít k tomu, abychom je lépe představili. Je to spojeno s outdoorovou kampaní, která tedy představuje den zeber zebru bezhřívou, na den lední medvědů pochopitelně lední medvědy, na den žab primárně vodnice. Takže tam to bude zase příležitost říci něco o tom, čím jsou ty druhy zajímavé, čím jsou ohrožené a podobně," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Zahrada se také připravuje na narození slůňat. Hostit bude i mezinárodní konferenci o gorilách a chybět nebudou ani ochranářské aktivity. 

"Asi bych zmínil, že proběhne už 10. transport koní Převalského do Mongolska s využitím letounu CASA. Dokonce se připravuje i to, že bude opět zdvojený," řekl Miroslav Bobek.

Ani v příštím roce nebudou chybět o víkendech a svátcích komentovaná krmení nebo oblíbené enrichmentové workshopy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu