• Načítám...
>

V Praze 22 vznikne nové P+R parkoviště

  • 16. prosince 2019,
  • 23:33,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V Uhříněvsi v blízkosti vlakového nádraží vznikne nové P+R parkoviště. To by mělo nabídnout kapacitu až 100 míst ke stání. Se zahájením provozu se počítá nejpozději do 3 let.

Reklama

Hlavní město poskytne Praze 22 necelých 8 milionů korun na odkup pozemků v blízkosti vlakového nádraží v Uhříněvsi. Radnice této MČ zde totiž plánuje vybudovat P+R parkoviště.

"Dáváme dotaci na to, aby nakoupila nové pozemky. V celkové výši je ta dotace 7,8 milionu korun. Jsou to peníze na výkup těch pozemků. To by zajistila MČ. Následně by TSK zajistila výstavbu toho parkoviště a my bychom ho provozovali," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Projekt je rozvržen do 2 fází s tím, že první bude vybudováno 60 míst ke stání.

"Bude se pak ještě následně pokračovat v druhé fázi na dalších pozemcích, které ale jsou teď zatížené jinými nemovitostmi. Tak by mělo vzniknout přibližně dalších 40, takže očekáváme, že celkově by P+R v Uhříněvsi u nádraží mohlo mít až 100 parkovacích míst," řekl Vojtěch Zelenka, starosta MČ Praha 22.

Přestože bude parkoviště sloužit primárně středočeským řidičům, částečně ho budou moci využívat i místní obyvatelé. Do jaké míry? O tom bude ještě MČ s pražským magistrátem jednat.

"Vzhledem k velikosti naší MČ by to parkoviště mohlo být z části využíváno i našimi obyvateli. Já si myslím, že by bylo fajn, kdybychom dostali přibližně jednu třetinu. Ale třeba i s jednou čtvrtinou těch kapacit bychom byli velmi spokojeni," řekl Vojtěch Zelenka.

Pokud půjde vše podle plánu, parkoviště se otevře veřejnosti nejpozději do 3 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu