• Načítám...
>

Na Černém Mostě je nové dopravní infocentrum

  • 9. ledna 2020,
  • 20:03,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na Černém mostě začalo fungovat nové dopravní infocentrum. Lidé ho najdou v prostorách odbavovací haly autobusového nádraží hned u výstupu z metra. Tedy na místě původní prodejny jízdenek. A nejde o jedinou změnu v tomto místě. Organizace ROPID plánuje v letošním roce na Černém Mostě i další novinky.

Reklama

Na Černém Mostě začalo fungovat nové dopravní infocentrum. Cestující ho najdou přímo u nástupiště stanice metra ve směru z centra v místě původní prodejny jízdenek.

"Tam byly 2 místnosti, kde seděl pouze správce těch autobusových zastávek. My jsme se rozhodli, že to využijeme, že tam bude i přepážka, že v rámci PID si tam lidé budou moci koupit lístky, kupóny nebo se informovat o čemkoliv, co budou potřebovat v rámci Prahy a Středočeského kraje," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

A nejen cestující. Informovat se zde mohou také obyvatelé MČ Praha 14.

"Obyvatelé MČ Praha 14 zde dostanou veškerý sortiment informačních materiálů. Mohou si také zdarma vyzvednout aktuálně platné jízdní řády a samozřejmě dostanou informaci o aktuálních mimořádnostech a případných změnách v dopravě nejen v okolí Černého Mostu, ale i v celé Praze a Středočeském kraji," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

Nejde ale o jedinou novinku na Černém Mostě. Organizace ROPID společně s magistrátem plánují v letošním roce i další změny.

"Samozřejmě, že na Zličíně a Černém Mostě, jak všichni víme, to vypadá trochu neutěšeně. Na Černém Mostě u toho vstupu je třeba i stavební stav těch lávek, které tam jsou, takže my máme projekt na vylepšení, některé lávky se budou bourat, protože je jich tam hodně a nejsou až tak využívané, všechny nejsou důležité. A namísto toho, abychom je dlouhodobě udržovali nebo nákladě rekonstruovali, tak se některé třeba budou bourat. Snažíme se zlepšovat tam úklid. Od minulého roku jsme navýšili úklid jak na Černém Mostě, tak na Zličíně," řekl Adam Scheinherr.

Dále se pak cestující ještě v rámci letošního roku budou moci setkat s kvalitnější navigací na jednotlivá odjezdová stanoviště a instalovány by měly být také elektronické informační panely zobrazující aktuální odjezdy z celého terminálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu