• Načítám...
>

Trojdomí v Šolínově ulici v Praze 6 se promění

  • 9. ledna 2020,
  • 22:01,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V Praze 6 vznikne nový domov pro seniory. V Trojdomí v Šolínově ulici v Praze 6 ho vybuduje hlavní město ve spolupráci s místní radnicí. Více už v následující reportáži.

Reklama

Trojdomí v Šolínově ulici, tedy domy na okraji Vítězného náměstí v Praze 6 v těsné blízkosti výstupu ze stanice metra Dejvická. Dnes jsou pro svůj špatný technický stav prázdné. To by se ale v budoucnu mělo změnit. Vzniknout by tady totiž měl nový domov pro seniory.

"My tyto domy chceme zrekonstruovat společně s MČ tak, aby se jednalo skutečně o moderní zázemí, kde vznikne ale nejen dostupné bydlení, ale také např. kavárna s dostupnými cenami, komunitní zahrada a určitě také nějaké lékařské služby. Zkrátka tak, aby tato oblast sloužila nejen místním obyvatelům seniorům, ale byla také otevřená svému okolí," řekla Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Nové využití Trojdomí v Šolínově ulici navrhne speciální expertní skupina. Jejími členy jsou např. Matěj Lejsal z Domova Sue Ryder nebo architektka a urbanistka Lenka Burgerová.

"Tyto tři domy už byly projektovány jako prostor pro seniory. Ale samozřejmě to odpovídá standardům trochu jiným, než jak si dnes takový prostor pro seniory představujeme. Například ty jednotlivé pokoje neobsahují vlastní sociální zařízení, takže samozřejmě se rekonstrukce bude ubírat také tímto směrem. Ale jak jsem říkala, jsme teprve na začátku a máme velmi krátce k dispozici podklady," řekla Lenka Burgerová, architektka a urbanistka.

Domy v Praze 6 se dočkají zahájení rekonstrukce již v tomto roce. Provozovatelem nového domova pro seniory by pak měla být příspěvková organizace hlavního města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu