• Načítám...
>

U menhirů v Troji doplníte energii

  • 10. ledna 2020,
  • 20:25,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Načerpat energii můžete u tří bohyň. Jedná se o tři menhiry, nebo také kamenné bloky, vsazené do země. Mezi zoologickou zahradou a Sídlištěm Bohnice stojí už od roku 2008 a vztyčil je tu známí slovinský geomant.

Reklama

V pražské Troji najdete 3 menhiry, neboli kamenné bloky zasazené do země.

"Tyto 3 kameny byly vztyčeny v létě roku 2008. Podílel se na tom Marko Pogačnik, což je přední světový geomant. Tedy člověk, který ladí energii měst. A ty jeho kameny skutečně přispívají k vylepšení takového klima a atmosféry v jednotlivých světových městech," řekl Jan Kroča, průvodce po tajemných místech.

A proč právě toto místo nedaleko zoologické zahrady a bohnického sídliště bylo vybráno?

"Marko Pogačnik spolu se svým českým kolegou Janem Tajbošem dlouho obcházeli Prahu a vybírali ta nejsilnější energetická místa. Tedy místa, kde se sbíhají různé linie, řekněme, geopozitivní zóny. A jen z těch nejsilnějších zón v Praze se nachází právě tady a zároveň v místě, kde už odpradávna žili lidé. Na této lokalitě se nachází pozůstatky už od pravěku, kdy tady bylo výšinné sídliště," řekl Jan Kroča.

Tři kameny představují tři bohyně.

"Protože v různých světových mytologiích nacházíme vždy 3 ženské bohyně, často sestry. U nás je to třeba Teta, Kazi a Libuše, tedy Krokovy dcery, které všichni známe ze Starých pověstí českých," řekl Jan Kroča.

Na bohyních jsou navíc vytesána znamení. Ta mají být jakýmsi srdcem a právě přes něj by měl člověk čerpat nejvíce energie.

"Stačí k těm kamenům přijít, dotknout se jich, případě se o ně opřít celým tělem. Protože tyto kameny obecně mají rády kontakt s člověkem a my tím celým tělem se můžeme s tím kamenem nejlépe propojit," řekl Jan Kroča.

Po návštěvě těchto kamenů byste měli mít pocit doplnění energie. Zapomenout byste měli i na bolest a měli byste odcházet v radostné a povznesené náladě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu