• Načítám...
>

Studie pracuje s proměnou Motolského údolí

  • 14. ledna 2020,
  • 22:45,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Vedení města schválilo studii na proměnu údolí Motolského potoka. Její vznik iniciovala Praha 5. Město počítá s úpravou Plzeňské a Vrchlického ulice, náměstí na Kotlářce a se zlepšením přístupu k Motolskému rybníku. Na vzniku studie se podíleli i místní občané.

Reklama

Motolské údolí projde razantní proměnou. Radní hlavního města totiž schválili studii území, kterou iniciovala Praha 5, která počítá s proměnou prostoru v délce 6 kilometrů. Spíše dopravní charakter se změní v obytný a relaxační. Jedny ze stěžejních rolí budou mít ulice Plzeňská a Vrchlického.

"Když se člověk podívá konkrétně, tak vidí, kolik těch pruhů je dnes zneprůjezdněno, jak fungují. Tak nám vlastně došlo, že lze udělat Vrchlického ulici obousměrnou, tím pádem odebrat určitou kapacitu z té Plzeňské a tu Plzeňskou, jako historickou tepnu toho údolí, proměnit v obytnou zónu. Takže doprava tam zůstává, ale je zklidněna, rozšiřují se chodníky, poskytuje se více prostoru parteru," řekl Boris Redčenkov, architekt.

Vznikne tak nová obytná část a nová městská třída, která bude mít svou dynamiku. Proměnou projde také košířská vozovna, která bude využita jako tržiště nebo komunitní centrum. Z Košířského náměstí by pak měla zmizet auta a vzniknout tam náměstí nové. Studie bude sloužit jako podklad pro budoucí rozvoj. A to i na magistrátní úrovni.

"Když budou nějaká rozhodnutí na úrovni magistrátu, ať z hlediska dopravy, změn územního plánu, investiční činnosti, rozhodnutí ve školství, prostě v celé šíři toho, co se ve městě rozhoduje, aby se ten materiál vzal v potaz," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Studie, kterou rada schválila, zpracovává hned desítku dílčích projektů a umožní tak městu pracovat se změnami území tak, aby respektovaly právě tyto zamýšlené projekty a celkovou budoucí tvář prostoru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu