• Načítám...
>

Tradiční čínskou medicínu učí TCM Institut

  • 17. ledna 2020,
  • 19:18,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

TCM institut nabízí vzdělání v tradiční čínské medicíně. Studenti se tu během čtyř a půl let studia dozvědí vše o pěti základních dovednostech čínské medicíny včetně speciálního cvičení, čínských masáží nebo akupunktury.

Reklama

Vzdělávací zařízení TCM Institut již více než 15 let poskytuje výuku v oblasti tradiční čínské medicíny. Cílem je vzdělávání a výchova budoucích terapeutů s profesionálním a empatickým přístupem ke svým klientům. Jedná se o pomaturitní dálkové studium a na školu se mohou hlásit jak odborníci, tak i úplní laici.

"Naše studium je na 4,5 roku a začíná tzv. přípravným ročníkem. To je půl roku trvající teoretická výuka, která má člověku pomoci zorientovat se v tom, jestli to vůbec je pro něj," řekl Jozef Lucký, ředitel, hlavní lektor TCM Institutu.

Následuje pak čtyřleté studium, které je zpestřené např. letními soustředěními nebo stáží v Číně.

"Výuka se skládá z teoretické části. To je kolem tisíce kontaktních hodin, kde probereme základní pilíře čínské medicíny. Důraz máme postavený na praktickém zvládnutí, kdy studenti doslova nosí kůži na trh a na sobě si procvičují akupunkturu, masáže, diagnostiku," řekl Jozef Lucký.

Lektoři školy kromě vzdělání v tradiční čínské medicíně mají za sebou i řadu stáží v čínských fakultních nemocnicích. Na škole se studenti od nich učí 5 základních dovedností čínské medicíny.

"Fytoterapie je nejrozsáhlejší obor, kde my vyučujeme 280 různých léčivek a jejich kombinace. Potom dietetika, dále celá soustava masáží a zdravotní cvičení čchi-kung. To je něco jako jóga, ale na čínský způsob," řekl Jozef Lucký.

A nesmíme zapomínat ani na akupunkturu.

"To ovlivňování akupunkturních bodů takovými tenkými jehličkami. Studenti se tady učí, jak to udělat tak, aby to bylo správně. Akupunkturou můžete léčit pohybový aparát, bolesti zad, bolesti kolen, ramen, ale třeba také alergie, nespavost, gynekologické problémy, neplodnost. Malé děti výborně reagují na akupunkturu," řekla MUDr. Dagmar Komárková, hlavní lektorka akupunktury.

Studenti a absolventi považují studium na Institutu za velký přínos v jejich životě. A to jak v pracovním, tak i osobním.

"Ty vědomosti, které jsem tu získala jako dětská lékařka, používám např. v léčbě svých pacientů při alergiích, při ekzému, při různých infekcích dýchacích cest, při pomočování u dětí a ve spoustě dalších jiných psychosomatických onemocnění. Jsem maximálně spokojená s úrovní této školy, s kvalitou výuky," řekla MUDr. Jana Mrázová, studentka 3. ročníku.

"Já jsem předtím dělal klasickou medicínu. Je to zase jiný pohled na lidské tělo a jeho fungování z jiné stránky," řekl MUDr. Adam Borek, student 3. ročníku.

"Já jsem se na školu čínské medicíny přihlásila proto, že jsem předtím pracovala jako fyzioterapeut. A když přišel ke mně do ordinace pacient, který řešil i jiné potíže než pohybový aparát, tak jsem mu neměla co nabídnout," řekla Mgr. Aneta Gutwirtová, absolventka.

"Mně ta škola umožnila změnit svůj život, protože jsem mohla udělat změnu kariéry. A díky tomu si myslím, že se snažím nějakou formou léčit lidi nebo jim pomáhat ve zdraví. Díky té škole to můžu dělat," řekla Ing. Daniela Koštialiková, absolventka.

Další běh studia na Institutu bude začínat 13. února. Bližší informace získáte na stránkách www.tcminstitut.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu