• Načítám...
>

Zoo Praha zve na soutěž Dny zvířat

  • 17. ledna 2020,
  • 20:29,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V pražské zoo už se připravují na mezinárodní den zeber. Zájemci se tak mohli přijít podívat na komentované krmení zeber bezhřívých. 25. Mezinárodní den zeber pak proběhne 25. ledna a také v tento den zve zoo na zajímavý program.

Reklama

V pražské zoo se během víkendu mohli lidé dozvědět zajímavosti ze života zeber. A to během komentovaného krmení zeber bezhřívých.

"Pokud budeme mluvit o zebře stepní jako o druhu, tak tam opravdu napočítáme několik set tisíc jedinců, kteří se ale člení do až 8 poddruhů. A tento poddruh, zebra bezhřívá, se vyskytuje pouze v počtu asi 250 kusů. Takže to opravdu není populace nijak velká. Proto právě evropské zoologické zahrady se snaží podpořit ten chov v lidské péči. Opravdu se nám to zatím daří v porovnání k těm 250 kusům," řekla Lucie Šnajdrová, pracovnice ZOO Praha.

"Návštěvníci mohou vidět, že ty zebry dostávají seno do výběhu, což je vlastně jejich hlavní potrava. A u toho náš zaměstnanec vypráví lidem zajímavosti o těch zebrách a vše o tom chovu," řekl Jan Marek, vrchní chovatel kopytníků ZOO Praha.

V rámci akce také pracovníci zahrady upozornili na zajímavou soutěž, která odstartuje už brzy v rámci Dnů zvířat v ZOO Praha. Už 25. ledna mohou lidé přijít oslavit Mezinárodní den zeber, během kterého je připraven zajímavý soutěžní program.

"Na hlavní bráně se mohou zaregistrovat, dostanou dotazník. Cesta povede od hlavního vchodu až sem k výběhu zeber bezhřívých. A v průběhu té cesty, která bude vyznačena zebřími stopami, budou různé kvízové otázky, které návštěvníci budou muset zodpovědět. Za to, když je zodpoví správně, dostanou samozřejmě nějaké odměny. A co je důležité - pokud přijdou v nějakém tématickém oblečení, v nějakém pruhovaném nebo dokonce mohou být i převlečeni za zebru, tak ve 14:30 bude u přednáškového sálu v dolní části zahrady společná hromadná fotografie," řekl Jan Marek.

Po absolvování dne získají účastníci soutěžní samolepku. Pokud se jim podaří nasbírat v rámci dalších Dnů zvířat, které v zoo proběhnou, dostatečný počet samolepek, mohou vyhrát hlavní cenu, kterou je karta No limit za symbolickou jednu korunu a mohou tak vyhrát celoroční vstup do zoo. Podmínky a další informace o soutěži naleznou zájemci na stránkách zoologické zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu