• Načítám...
>

V Bohnicích proběhl 7. ročník Joudrs Indoor Cupu

  • 17. ledna 2020,
  • 21:06,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V pražských Bohnicích se o víkendu sportovalo. Probíhal tam sedmý ročník softballového turnaje Joudrs Indoors Cup. V areálu základní školy Dolákova tak změřili síly dívky a chlapci do 13 let.

Reklama

Ve sportovním areálu ZŠ Dolákova v pražských Bohnicích se konal halový turnaj v softballu. V rámci 7. ročníku Joudrs Indoor Cup U13 Mix se potkalo na 10 týmů z republiky, které tvořili kluci a holky do 13 let.

"Každý odehraje 5 zápasů. Hraje se na body. Za vítězství jsou 2 body, za remízu 1 bod, za prohru 0 bodů. Myslím si, že to je o tom, aby ty děti hlavně získaly ty zkušenosti do dalších soutěží, které začnou na jaře. Těch bude spousta. A je to taková příprava a získání zkušeností v zimní sezóně," řekl Josef Brož, spoluorganizátor turnaje.

Když se řekne softball, nejčastěji se lidem vybaví baseball a nejsou tak daleko od pravdy. Jde v mnohém o podobnou hru, jen s trochu jinými pravidly.

"Jedná se o pálkařskou hru, kde jsou proti sobě 2 týmy. Jeden tým je v obraně, ten je v poli, druhý tým je v útoku, kdy je jeden z hráčů týmu na pálce a odpaluje míč, který mu nadhazuje jeho kouč. Úkolem je míč odpálit pokud možno co nejdále, aby to obrana nebyla schopna zpracovat, aby se dostal na první metu. Potom nastupuje další pálkař, který odpaluje znovu a hráči se posouvají po metách," řekl Pavel Menšík, rozhodčí.

"Hraje se tzv. koučballový systém. To znamená, že nadhazují trenéři, nadhazují z přímého tossu. To znamená, že to je nejpravděpodobnější toss, kteří ti hráči mohou dostat na pálku. Hraje se klasicky na 3 auty, nebo se hraje na 6 bodů. Když někdo dosáhne 6 bodů, mění se směna a hráči postupují dál," řekl Josef Brož.

Turnaj uspořádal klub SK Joudrs Praha, který své svěřence připravuje na soutěže pravidelně i během zimních měsíců.

"Během zimní sezóny samozřejmě nejvíce trénujeme tady v hale nebo v tělocvičně. Kluci se připravují, začínáme kondičními tréninky, postupně přecházíme více na softball během té zimy. A teprve od jarní části se pak plně věnujeme pouze tomu softballu," řekl Petr Katz, hlavní trenér starších žáků.

Za celý víkend se v nafukovací hale s umělým povrchem v rámci turnaje odehrálo na 25 zápasů po 30 minutách. Partnery soutěže byla také MČ Praha 8 a hlavní město Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu