• Načítám...
>

Praha mění podmínky pronájmu nebytových prostor

  • 17. ledna 2020,
  • 21:44,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Vedení Prahy schválilo nové podmínky při pronájmu nebytových prostor. Nově nebude magistrát dávat přednost pouze nejvyšší cenové nabídce, ale bude celkově hodnotit také záměr a jeho prospěšnost. Vedení Prahy tak chce snížit počet směnáren a obchodů s turistickým zbožím v historickém centru.

Reklama

Vedení Prahy schválilo nové podmínky pronájmu nebytových prostor. Nově se při posuzování záměru nebude město řídit jen nejvyšší cenovou nabídkou, ale i dalšími kritérii. Město tak chce snížit počet nevhodných podniků a prodejen v historickém centru města.

"Samozřejmě tím velice důležitým kritériem bude cena, rsp. výše nájemného. Nicméně nebude jediným. Tím dalším kritériem, které se bude posuzovat, bude navrhovaný účel pronájmu, přínosnost požadovaného druhu činnosti pro obyvatele v daném místě a pro rozvoj daného území a potřebnost a zastoupení požadovaného druhu činnosti na daném území. Dalším kritériem bude doba trvání nájmu a výše zamýšlených investic zájemce do technického zhodnocení našeho majetku," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Dalším kritériem pak budou zkušenosti zájemce v daném oboru, které doloží referencemi. Systém hodnocení bude rozložen v poměru 60 % pro cenovou nabídku, 30 % pak pro potřebu záměru pro rozvoj v daném místě a 10 % pro zkušenosti zájemce.

"Cílem je, abychom neměli centrum plné obchodů s matrioškami, masážemi, pedikůry, rybami a dalších vyloženě čistě turistických atrakcí, které nemají žádnou souvislost ani s ČR a s Prahou už vůbec ne. Proto chceme ta výběrová řízení dělat nejen čistě na cenu, ale také zohlednit, co by v té lokalitě mělo fungovat," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Může se tedy stát, že magistrát dá přednost zájemci o pronájem, který nepředloží nejvyšší cenovou nabídku, ale záměr bude velkým přínosem pro život v dané lokalitě. Centrum Prahy by tak v budoucnu znovu mohlo nabídnout obchůdky s českými výrobky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu