• Načítám...
>

Útulek v Modřanech se stará o opuštěné psy

  • 20. ledna 2020,
  • 16:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Málokdo ví, že se v pražských Modřanech nachází psí útulek. Ten se oproti klasickým útulkům výrazně liší. Psi tady žijí volně v domácím prostředí. Jak to v takovém útulku vypadá jsme se vydali zjistit s naší kamerou.

Reklama

Psí útulek v pražských Modřanech se od ostatních zásadně liší. Psi tu žijí volně a k dispozici mají zahradu se 2 domky na spaní. Útulek založila před 20 lety paní Jaroslava Kladivová, která tu se svými čtyřnohými svěřenci žije.

"Když mi bylo 60, tak jsem šla do důchodu. Předtím jsem dělala vedoucí útulku v Čestlicích, kde byli psi i kočky. A vlastně jsem si celé roky šetřila na Ameriku, chtěla jsem cestovat, ale tam jsem přičichla k pejskům, tak jsem tady něco hledala. A místo Ameriky mám tento útulek a jsem šťastná a spokojená," řekla Jaroslava Kladivová, majitelka útulku.

V současnosti je v útulku umístěno 14 psů převážně menších plemen. Výjimečně tu dočasný domov najdou i ti větší.

"V průměru tak 250 psů za rok umístím. Ono se to hodně střídá, takže hned každý večer počítáme psy a misky, abychom dali večeři," řekla Jaroslava Kladivová.

Adoptovat si psa z modřanského útulku může každý Pražan starší 18 let.

"Pořádně se s lidmi domluvíme, jestli mají nebo nemají praxi, protože rozlišuji mladého psa k mladým lidem, staršího psa ke starším lidem. A psi jsou všichni ode mě očkovaní, čipovaní, kastrovaní. Když přijde pes, hned nejprve na veterinu. A když si jde někdo pro pejska, tak když je pes jen čipovaný a není kastrovaný, tak chci tisíc korun. A jinak chci 1500 korun, protože dohromady to, co jsem vydala, stojí nad 5 tisíc," řekla Jaroslava Kladivová.

Aktuální nabídku psů, které modřanský útulek nabízí k adopci, najdete na webových stránkách. Tady se mimo jiné dozvíte také to, jak můžete útulku finančně či materiálně pomoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu