• Načítám...
>

Náplavky mají nová pravidla pro pořádání akcí

  • 20. ledna 2020,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní schválili strategický rámec využití náplavek v metropoli. V praxi to znamená například nová pravidla pro pořádání velkých akcí. Více už v následující reportáži.

Reklama

Pražští radní schválili strategický rámec využití náplavek v metropoli. V praxi to znamená, že se zde pořádání akcí bude řídit podle nových pravidel.

"Pro Pražany to bude znamenat, doufám, kvalitnější kulturní a společenskou náplň, využití náplavek jako takových. My tím v podstatě říkáme a upřesňujeme, jaké akce se na náplavce mají konat, které kulturní akce tam místo mají, které nemají, jaký má být maximální počet těch akcí do roka, protože ono se to historicky opakuje, že si občané stěžují. Ona existovala nějaká obecná pravidla, která my budeme upřesňovat. První věc jsme přijali už 1. 7. 2019, kdy jsme zakázali jiné, než akustické hudební akce během týdne," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Nová pravidla by měla pomoci zejména místním obyvatelům, kteří si stěžují na hluk. Nově tak např. na náplavkách ubude velkých kulturních akcí. Ty se zde totiž budou moci konat pouze jednou měsíčně.

"My, jako město, jsme hodně investovali do náplavek jako takových, do kultivace toho, jak to tam vypadá. Nyní chceme pomocí těch pravidel přispět k tomu, abychom kultivovali i to, co se tam děje, aby byly vyváženy zájmy návštěvníků, nájemců i lidí, kteří tam žijí. Přednost by tedy nyní měly dostávat akce např. rodinné, akce s nějakým vzdělávacím potenciálem, akce, které jsou v historickém kontextu k tomu místu. Tak, aby byly skutečně upřednostněny akce, které mají celopražský dopad," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Podle vedení města ale Pražané o oblíbené akce, jako jsou např. farmářské trhy nebo food festivaly, nepřijdou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu