• Načítám...
>

Divadlo Image nabízí strhující představení

  • 22. ledna 2020,
  • 18:24,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Interaktivní vystoupení, ve kterém se prolíná tanec s klasickým baletem a vše spojuje herecko–pantomimický projev hlavních představitelů. Že nevíte, o čem je řeč? Tak sledujte následující reportáž, která vás zavede do černého Divadla Image.

Reklama

Už 30 let servíruje Divadlo Image svým divákům show, která strhujícím stylem vtahuje do děje bez jediného slova. Nezaměnitelnou atmosféru vystoupení dotvářejí světelné efekty a hudba.

"Dali jsme dohromady kluky, kteří skvěle umějí pantomimu. Není to fialkovská pantomima, spíše je to takové divadlo beze slov, máme perfektní tanečníky, holky také zároveň musí být dobré gymnastky, aby mohly dělat některé akrobatické věci," řekla Eva Asterová Čihařová, umělecká ředitelka Divadla Image.

Představení se převážně odehrává v tzv. černém kabinetu. Herci vytvářejí triky a kouzla za podpory světel s UV zářením.

"Princip je založen na černém kabinetu a na tom, že lidské oko nevidí to, co nemá vidět. Je to podpořeno UV světly, kostýmy, které reagují na to UV světlo, takže svítí. A zároveň se tanečním může vznášet, létat. To, co v klasickém baletu nemůže," řekla Eva Asterová Čihařová.

Právě kombinace tance, baletu a pantomimy v temném prostoru klade vysoké nároky na samotné účinkující. Každý pohyb tak musí být precizní.

"Hlavní a nejdůležitější věc je ta, že jeden člověk je závislý třeba na 5 dalších lidech. A oni nesmí na tom jevišti udělat chybu, protože by ten tanečník třeba mohl v té tmě spadnout," řekla Eva Asterová Čihařová.

V rámci třicetiletého působení si vedení divadla pro diváky připravilo vystoupení nazvané The best of Image, které je složeno z nejlepších tanečních vstupů a skečů.

"Vzhledem k tomu, že bylo úspěšné, že na to lidé výborně reagovali, tak jsme ho potom nasadili i do repertoáru a pravidelně ho obměňujeme tím, jak přichází nové premiéry, nové choreografie, nové pantomimické skeče. Takže i to představení doznává nějakých změn. Takže teď už máme možná desátou variantu The best of Image," řekla Evženie Šteflová, manažerka Divadla Image.

Více informací o programu naleznou zájemci na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu