• Načítám...
>

Botanická zahrada pokřtila novou publikaci

  • 22. ledna 2020,
  • 18:35,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Botanická zahrada představila program pro 51. sezónu. V rámci něj pak také vedení zahrady pokřtilo novou publikaci o exotických orchidejích. Kmotrami se staly herečky Kateřina Hrachovcová, Martha Issová a Sabina Laurinová.

Reklama

V Botanické zahradě v rámci zahájení 51. sezóny představili nový kalendář na rok 2020 a také slavnostně pokřtili novou publikaci, která mapuje orchideje a i jiné rostliny a přírodu ve Vietnamu.

"Spoustu lidí ty rostliny velice zajímají, zajímá je ta exotika, jak ty rostliny rostou doma v přírodě. Tak jsme si řekli, že se pokusíme to nějak zprostředkovat, že bychom to mohli udělat jako takový cestopis, protože cestopisů s botanickou tématikou moc není," řekla Romana Rybková, spoluautorka knihy.

Kmotrami publikace se staly 3 české herečky - Kateřina Kaira Hrachovcová, Martha Issová a Sabina Laurinová, které také knížku slavnostně pokřtily a zahradě popřály úspěšnou sezónu.

"Popřála bych hodně návštěvníků, hodně lidské energie, která tady je a proto Botanická zahrada v Troji vzkvétá. Popřála bych knížce, kterou jsme dnes křtili, hodně čtenářů a lidí, kteří se chtějí inspirovat Vietnamem a květenou, která tady není úplně běžná," řekla Sabina Laurinová, herečka.

Zahrada také letos nabídne návštěvníkům bohatý program plný zábavných i edukativních akcí. Při tvorbě se vedení zahrady řídí také tím, co mají návštěvníci v oblibě.

"Budou se moci těšit na naše tradiční a velmi oblíbené výstavy, např. výstava orchidejí, která letos bude zaměřena na ekvádorské orchideje. Následně skleník Fata Morgana naplní motýli a potom v létě bude velká změna. To bude výstava jehličnanů, která bude propojovat celý areál Botanické zahrady," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

"Nesmíme zapomenout i na tu edukační výukovou činnost, kterou dělá Botanická zahrada. V loňském roce to bylo 900 komentovaných prohlídek především pro základní školy, pro děti, aby si budovaly vztah k přírodě, protože to je velice důležité a nesmíme na to zapomínat," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Akce jsou připraveny také na místní Vinici sv. Kláry. Kromě těch tradičních nabídnou vinice také akce jako degustace víc nebo pikniková posezení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu