• Načítám...
>

Parkovací dům P+R Černý Most má zhotovitele

  • 23. ledna 2020,
  • 22:11,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní vybrali zhotovitele nového parkovacího domu na Černém Mostě. Jeho vybudování vyjde na 600 milionů korun. Část nákladů uhradí město z evropských fondů. Celkem nový parkovací dům nabídne 880 míst.

Reklama

Pozemní parkoviště P+R u Chlumecké ulice na Černém Mostě bude brzy minulostí. Vzniknout tady má totiž nový parkovací dům s kapacitou 880 míst. Pražští politici vybrali na lednovém jednání rady zhotovitele stavby.

"Vyhrálo sdružení firem BAK a Metrostav v celkové hodnotě 600 milionů korun. A chtěli bychom zahájit stavbu v polovině tohoto roku. Během 18 měsíců by mělo být hotovo. Již máme všechna povolení," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Celkem vyjde vybudování nového parkovacího domu P+R na Černém Mostě na 600 milionů korun. Více než polovinu z této částky město uhradí z evropských fondů. Podle primátora Zdeňka Hřiba nejde ale zdaleka o poslední takový projekt.

"Jsou naplánována další parkoviště, např. na Depu Hostivař nebo na Zličíně. Nyní by se mělo začít stavět parkoviště P+R na Černém Mostě. Je to záležitost, která povede k tomu, že auta ze Středočeského kraje nebudou muset zajíždět dovnitř Prahy a tím se vlastně odlehčí na silnicích v Praze," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

V Praze je celkem kolem 20 záchytných parkovišť P+R. Umístěna jsou u stanic metra, autobusů či u vlakových nádraží. Kromě Černého Mostu a Zličína magistrát plánuje vybudovat další záchytná parkoviště např. také v Hostivaři nebo na Opatově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu