• Načítám...
>

LokVar hraje loutková představení pro školy

  • 24. ledna 2020,
  • 19:49,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Divadelní spolek LokVar, který působí již 16 let, hraje zejména pro dětské publikum. To na loutková představení chodí také v rámci školních představení. Jedna z her, kterou mohou děti vidět, se jmenuje Aucassin a Nicoletta.

Reklama

Jednou z her, kterou má ve svém repertoáru divadelní spolek LokVar, se jmenuje Auccasin a Nicoletta. Dílo, které je určené pro děti, bývá v pražských divadlech k vidění zejména v dopoledních hodinách. A to v rámci představení pro školy. 

"Je to taková romantická a rytířská hra. Nemá to autora, je to anonym, takže to nějak vzniklo, že si to lidé třeba povídali nebo to někdo nadhodil," řekl Martin Veliký, herec.

"Děj je velice jednoduchý. Jde o to, že syn hraběte je zamilován do nějaké nevolnice, která je vychovávána jako sirotek u správce toho hradu. On se do ní zamiluje, otec té lásce nepřeje, Nicolettu zavřou do žaláře, Auccasin se jí nechce vzdát, tak ho také zavřou do žaláře. Pak ona uprchne, on uprchne za ní, pak se potkají v Tramtárii, pak je zase unesená a na konci se v lásce setkají a je svatba a šťastný konec," řekl Petr Varga, režisér a herec.

Podobně jako ostatní hry tohoto spolku je i Auccasin a Nicoletta kombinací dvou divadelních žánrů.

"Naše představení jsou vždy kombinací loutek a herců, takže je to tak napůl činohra, napůl loutkové divadlo," řekl Petr Varga.

LokVar funguje 16 let a pravidelně hraje např. v Divadle v Dlouhé, v Dejvickém divadle a na dalších místech v Praze.

"Na každém představení pracuje někdo jiný. Většinou hrajeme ve dvojici, třeba s kolegou Martinem Velikým, kterého uvidíte i v dnešním představení, nebo s dalšími kolegy, které jsme potkali hlavně u nás na DAMU v ročníku. My jsme ročník, který měl absolutorium v roce 1993, takže opravdu pracujeme spolu už velmi dlouho," řekl Petr Varga.

Ve svém repertoáru má divadlo LokVar celkem 10 her primárně určených pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu